El Trompeta recomana… CONTES DE VIATGES (II)

6 Novembre 2009
0

Viatjar és un tema que sovint ens ocupa, i és que podem anar a llocs meravellosos, desconeguts, llunyans i fins i tot impossibles. Qui no ha somiat mai en arribar fins a la lluna? O en anar amb la seva avioneta sobrevolant terrenys inhòspits? O viatjar al passat on vivien extraordinaris éssers? Avui us porto quatre aventures, dues d’elles ens acostaran a la lluna d’una manera diferent i la resta… Voleu descobrir amb mi aquests fantàstics viatges?

L’HOME DE LA LLUNA, UN DIA DE LA VIDA D’EN BOB, Simon Bartram, Editorial La Galera –> Segur que molts de vosaltres heu sentit parlar d’en Bob. Potser el nom no us resulta gaire familiar, però si us dic que és l’home que té cura de la lluna, què en pensaríeu? Doncs sí, en Bob sap tot el que es pot saber i deixar de saber sobre la lluna, els seus racons més amagats, els seus secrets… Però hi ha una cosa que en Bob desconeix i que és la gran pregunta que tothom es fa. i els extraterrestres? Vés a saber…

arena_simonbartram1

Molt divertit i bonic, amb unes molt bones il·lustracions amb un estil força peculiar.

arena_simonbartram2arena_simonbartram1_f2

EL SECRET DELS NÚVOLS, Fred Bernard i François Roca, Editorial Lumen –> Marco i el seu company Leonard (una petit guineu del desert) participen en una emocionant cursa en avió entre Nova Escòcia i les Bahames, travessant el misteriós Triangle de les Bermudes.

Mentre tots els seus adversaris porten avions d’allò més moderns, en Marco viatja amb el seu antic biplà, no gaire sofisticat. I és que per a ell l’objectiu de la carrera és molt diferent al de la resta d’adversari. Ell participa pel pur plaer de viatjar.

El coneixement de la meteorologia esdevindrà el seu principal aliat en una forta tempesta amb la que gairebés s’estavella, però una misteriosa illa, li permetrà aterrar. Una illa que no és ben bé el que sembla…

Em va fascinar d’aquest àlbum il·lustrat, la història, les il·lustracions, la manera de descriure el que es va trobant al seu voltant…

100_2925

RUMBO A LA LUNA, Richard Platt i David Hawcock, Editorial Bruño –> Aquesta vegada més que un conte, el que us acosto és un llibre de coneixement en pop up. Sé que normalment no parlo d’aquesta mena de llibres, i és que de fet no m’apassionen gaire; però d’aquest n’haig de destacar la seva espectacularitat. Els pop-up són al·lucinants i és el llibre indicat per aquells nens que ho vulguin saber tot i tot de la lluna, els astronautes i tot el relacionat amb la seva conquesta.

bc00197401

DINOSAURIOS EN CALZONZILLOS, Claire Freedman, Il·l Ben Cort, Editorial Bruño (2009) –> Aquest conte es tracta d’una segona part d’un que ja us vaig portar. Era el de “Extraterrestres en calzonzillos”. Aquesta vegada, però, la història fa un viatge al passat ins a portar-nos a l’època dels dinosaures. Una història divertida i esbojarrada que ens explica com per culpa de la roba interior els dinosaures es van extinguir en la famosa Guerra de calçotet.

bc00213501

Simple, però curiós i divertit, amb unes il·lustracions molt simpàtiques.

dino-prv-7-195268Comentaris

Deixa la teva opinió