El Trompeta recomana… CONTES DE NADAL (IV)

18 Desembre 2009
0

Bonica època aquesta que s’acosta! És època d’il·lusions, de menjars, de família, de regals, de Reis Mags, Caga Tions… Per molts l’època més bonica de l’any, i com a tal, cada any descobreixo noves històries i nous contes de l’època. Aquest any m’he decidit a portar-vos-en sis, quin us agrada més?

L’ARBRE DE NADAL, J.F. Delgado, Il·l Carles Arbat, Editorial Baula (2006) –> Aquest conte el vaig descobrir gairebé al final del passat Nadal, i ja no el vaig poder recomanar, però el vaig guardar amb carinyo i enguany m’he animat a presentar-vos-el.

La història ens explica com l’Elisabet vol un arbre de Nadal, però no un de qualsevol, vol el més bonic de tots, ple de boles i amb la seva lluent estrella a la punta més alta.

Però els pares de l’Elisabet no s’imaginaven que la seva filla acabaria enamorant-se de l’arbre més pelat i escanyolit de tots.

Un conte que ens fa relacionar sobre que els arbres de Nadal són éssers vius als que estimar i cuidar no només durant aquesta època, i que s’ha de ser conscient de que els arbres són els nostres pulmons.

Una història molt ecològica i molt maca, amb un treball com sempre excel·lent del gran Carles Arbat.

8447915999


EL NAS 365 DE L’HOME DELS NASSOS, Xavier Blanch, Il·l Francesc Rovira, Editorial Baula (2009) –> Una novetat d’aquest any recent sortida al mercat és aquest bonic conte il·lustrat per un clàssic de la il·lustració infantil al nostre país. Té un estil inconfusible i els seus treballs sempre són de qualitat, en Francesc Rovira.

A més a més una història que ens parla d’un personatge de la mitologia catalana dels més buscats entre la canalla, i això m’agrada. I és que qui no ha buscat mai l’Home dels Nassos?

portadaphp1

LA MÀGIA DEL PARE NOEL, Mauri Kunnas, Editorial Editse (2009) –> Aquest conte és el primer d’una nova editorial que pretén portar els millors àlbums il·lustrats d’arreu a les nostres contrades. I per començar en aquestes èpoques, què millor que un conte de Nadal?

Doncs bé aquest és un conte escrit i il·lustrat per un finlandès amb la figura del seu arrelat Pare Noel com a protagonista, i la seva atrafegada vida a partir de la tardor. De com treballen els seus elfs, els elfs més petits, ràpids i silenciosos; elfs que han de saber mure’s i viatjar amb cautela i sense ser descoberts.

Un conte esplèndid, amb unes il·lustracions molt i molt maques que em van fascinar moltíssim, detallistes fins a l’últim racó d’il·lustració, dolces i molt de Nadal. Mira, que particularment no m’agraden els contes del Pare Noel, però aquest em va sorprendre força. A veure on arribarà aquesta nova editorial i quins projectes prepara…

coberta-cat

OLIVIA RECIBE LA NAVIDAD, Ian Falconer, Fondo de Cultura Económica – FCE (2008) –> D’aquesta porqueta ja us en he parlat amb anterioritat, i és que ja té uns quants àlbums infantils que narren les seves aventures i desventures, i és que és simplement genial: llesta, dolça, simpàtica, tendra, amb caràcter i personalitat. És dels millors protagonistes de conte amb molt títols que ha aparegut en els darrers anys.

Com no podia ser menys, de la seva mà ens arriba un Nadal ben especial. I és que l’Olivia està entusiasmada per l’arribada d’aquestes especials dates, i és que hi ha tantes coses a fer: posar l’arbre, decorar la casa, ajudar a la seva mare a preparar el sopar, embolicar regals, cantar Nadales… uf! Una feinada que lOlivia farà ben de gust! Segur!

oliviaolivia_christmas_bigoliviaasin-titulo-1

REGALOS, Silvia Schujer, Il·l Poly BErnatene, Editorial SM –> Aquest conte ja es va publicar a Argentina fa un parell d’anys i ara ha creuat l’Atlàntic fins arribar aquí. No és un conte de Nadal, però com aquesta és una època de regals, m’ha semblat perfecte per aquest any.

I és que no ens enganyem, aquest il·lustrador em sembla genial, molt bo, i em feia il·lusió recomanar-vos un altre llibre seu. Aquesta és una història molt dolça sobre l’amor, l’amistat i també la fantasia, que ens explica com la Teresa tenia 10 néts però només un regal. Aleshores va decidir plantar-lo a veure que en sortia. Però tots sabem que els regals no surten dels arbres, oi? O potser sí?

000-tapa-final03-0405-06

BON NADAL PAULA, Anne Gutman i Georg Hallensleben, Editorial Joventut, Col·lecció Paula –> La Paula és una simpàtica osseta de color blau producte d’un francès afincat a París que narra les aventures i desventures d’aquest simpàtic personatget. I és que la Paula, la vaig descobrir precisament a la seva ciutat, amb un conte amb pestanyes preciós en els que ensenyava els racons més bonics de la seva ciutat.

I l’altre dia buscant i remenant contes de Nadal, en vaig trobar aquest, i és que la Paula també celebra el Nadal i ens ho explica en una de les seves històries. Com a l’Olivia, a la Paula també li agrada decorar la casa, posar llumetes i guarnir l’arbre de Nadal, però el que més li agrada és sens dubte obrir regals! Ho podrà fer tota sola o la voldràs ajudar. Estira de les seves pestanyetes i els descobrireu plegats!

img09084-261-3442-4img1bimg091img092


DIMONI D’ANGELET, Xavier Gonzàlez-Costa, Il·l. Angelina Vilella, Editorial L’Albí (2009) –> Quina millor proposta per descobrir a la canalla els Pastorets que amb aquest conte? Un conte que ens explica els moments previs a la representació dels Pastorets, i agafa un dels seus personatges l’àngel anunciador, que és la seva primera vegada en el món dels pastorets i està una mica nerviosa. Però de ben segur que al final, tot sortirà rodat, com cada any.

_cobertes_0224_150w



Comentaris

Deixa la teva opinió