El Trompeta recomana… L'ONADA

1 Gener 2010
0

Avui us porto de nou una col·lecció. Es tracta d’una Col·lecció d’allò més interessant publicada per les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, sota el títol de L’Onada. Contes de Dones protagonistes.

Sabeu la fixació que tinc pels contes clàssics i aquesta col·lecció de 4 títols, de moment, ens acosta històries de diferents indrets, on per primera vegada, sembla que les dones sóm les protagonistes. I és que sovint quedem relegades al paper de la pobra noia indefensa que ha de ser rescatada pel seu príncep blau, i en aquestes històries, no ens enganyem, no és ben bé així.

Quatre històries que em ve molt de gust descobrir. Les descobrim plegats?

ALBA ROSADA, LA PRINCESA QUE ES VA ENAMORAR DEL MAR, M Carme Bernal i Carme Rubio, il·l Emma Schmid, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (2007) –>Aquesta és una història de tradició Índia que ens explica com una bonica princesa sentia una fascinació desbordant pel mar. Un conte que ens explica un fenomen de la natura.

05402

Les il·lustracions són molt dolces i simpàtiques. Aquesta il·lustradora té un estil molt peculiar, que personalment m’agrada.

alba-rosada-1alba-rosada-2alba-rosada-3alba-rosada-4alba-rosada-5

DOBRUNCA, M Carme Bernal i Carme Rubio, il·l Paloma Valdivia, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (2009) –> Aquesta història és una antiga llegenda de Txecoslovàquia, que ens parla de les estacions, de com canvia tot al nostre voltant amb el pas dels mesos de l’any.

albarosada

LA DONA DEL SABATER, M Carme Bernal i Carme Rubio, il·l Marta Balaguer, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (2009) –> Aquesta vegada ens trobem un conte amb unes il·lustracions força més clàssiques. Es tracta d’un conte tradicional català en el que la dona d’un sabater, amb la seva astúcia i el seu enginy acaba solucionant els problemes del seu marit.

albarosada


SARAZAD I LES MIL I UNA NITS, M Carme Bernal i Carme Rubio, il·l Montse Ginesta, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (2007) –>Per tots és conegut la història de les Mil i una nits, de com una noia salva la seva vida, explicant nit rere nit una història diferent al seu captor, fins que finalment aquest s’acaba enamorant d’ella. I és que de Les Mil i una nits coneixem moltes històries, però sovint no hem parat gaire atenció a la verdadera protagonista de tot plegat: qui les explica.

05401



Comentaris

Deixa la teva opinió