El Trompeta recomana… CONTES DE RATOLINS (VII)

19 Febrer 2010
0

Els ratolins són el típic protagonista animal dels contes per a nens, i és que són bonics, simpàtics, petitons, divertits i entremaliats. S’amaguen a qualsevol forat i són capaços dels més grans embolics. És per això que fent créixer la quantitat de recomanacions sobre aquests orelluts amb cua llarga, us acosto dues boniques històries.

SOCORS!, Michäel Escoffier, Il.l Matthieu Maudet, Editorial Corimbo (2009) –> Aquest conte és un conte per fer riure als més petits de la casa, es tracta d’un conte encadenat que en comptes de passar-se pàgina per pàgina es va desplegant com un acordió. El petit ratolí és perseguit per una granota, la granota per una serp, la serp per un estruç… i així fins arribar a animals cada vegada més grans. Però això no vol dir pas que els petits animals no puguin espantar als més grossos de tots, no?

44202572_m44202585_m44202586_m44202589_m44202590_m

UN BICHO EXTRAÑO, Mon Daporta, Il·l. Óscar Villán, Faktoría K de Libros –>  Aquest és un conte de petit format, quadrat de cartró i pensat per a ser explicat als més petits. És un llibre ritmat que ens va descrivint mica en mica a petits personatges. Rimes senzilles de 8 síl·labes i constants en tot el relat, fan d’aquest conte un conte amb necessitat de ser explicat amb cert ritme. Les il·lustracions acompanyen perfectament la senzillesa dels versos. És molt bonic.

42_un-bicho-extranoun-bicho-c-3-740Comentaris

Deixa la teva opinió