El Trompeta recomana… CONTES D'ART

21 Maig 2010
0

L’Art és present en molt àmbits, en els pintors i les seves obres, els escultors i les seves escultures, els músics i les seves cançons, els directors de cinema i les seves pel·lícules… Avui us porto alguns contes, tots ells molt diferents, però amb un tema en comú, en cadascuna de les seves pàgines, s’hi respira art.

PICASSO I MINOU, Priscilla I. Malatbie, Il·l. Pau Estrada, Editorial Joventut (2010) –> Una de les apostes més fermes d’aquesta editorial, el passat mes de març fou aquesta. Es tracta d’un àlbum il·lustrat preciós que ens narra part de la vida i obra de Picasso en un moment determinat de la seva carrera. Per fer-ho, ens guiarà el gat de Picasso Minou, al que no li agraden gens la melancolia que desprenen les obres de Picasso en la seva època blava. Minou, però, ajudarà al seu amo a sortir i fer-se famòs, i ens guiarà també per la seva època rosa.

Pels enamorats de París,  també és un llibre que us encantarà, segur que hi reconeixeu molts dels carrers i ambients on es desenvolupa aquesta història. Una autèntica joia!!!

LAS MENINAS, Patricia Geis Conti, Editorial Combel (2010) –> Aquest títol forma part de la col·lecció Això és art!, una col·lecció del qual Las Meninas és el segon títol. Un llibre pop – up que ens permet conèixer la història de creació d’aquest enigmàtic quadre de Velàzquez, com es va fer, la perspectiva de l’artista al crear-lo, la seva història, els seus protagonistes, les versions fetes a posterior… Tot ell acompanyat amb pop-ups i desplegables i un text que ens explica d’allò més bé, tot el relacionat amb aquest quadre.

JOVE PER SEMPRE, Bob Dylan, Il·l. Paul Rogers, Editorial Blume –> Una cançó per a aquells que siguin fans d’en Bob Dylan i que recordin aquesta cançó com una de les més emblemàtiques de l’artista. Un conte també per aquells que apreciem els bons il·lustradors i les magnífiques històries que es poden desprendre d’una sola il·lustració. Amb un títol optimista com el d’aquesta cançó, d’aquest àlbum il·lustrat només se’n pot desprendre un missatge positiu.

EL SENYOR FORTUNY, Bet Cantallops, Il·l. Jordi Sunyer, Editorial Hipòtesi –> aquest àlbum il·lustrat s’endinsa dins de l’obra de l’artista Mariano Fortuny, sobretot pel que fa referència al seu procés creatiu. Un conte editat en motiu de l’exposició Fortuny, el mag de Venècia, realitzada a La Pedrera de la Fundació Caixa Catalunya, per tal d’acostar a tothom l’obra d’aquest artista. Una setmana de la vida de l’artista plasmada en el paper a través d’un text molt acurat i d’unes il·lustracions precioses.

Us agradarà, és molt maco!



Comentaris

Deixa la teva opinió