Explica'm… EL GRAN LLIBRE DELS CONTES

13 Juny 2010
0

EL GRAN LLIBRE DELS CONTES, Christian Strich, Il·l. Tatjana Hauptmann, Editorial Barcanova (1990) –> Un recull de contes preciós que enguany celebra 20 anys des de la seva primera edició, en el que podem trobar més de 670 pàgines amb un total de 103 contes diferents.

Christian Strich és un gran especialista en literatura popular i s’ha endinsat en el món màgic dels contes, per a portar-nos un recull esplèndid dels contes populars europeus més interessants, originals, coneguts, enginyosos, encisadors… Així hi podem trobar contes anglesos, belgues, búlgars, castellans, francesos, grecs, irlandesos, italians, maltesos, noruecs, russos i serbocroats. Evidentment, no hi podien faltar tampoc contes recollits pels grans recopiladors de la narrativa popular, com ara Charles Perrault («El gat amb botes», «Barbablava»…), els germans Grimm («La Ventafocs», «La bella dorment», «En Patufet»…) i Hans Christian Andersen («L’aneguet lleig», «El soldat de plom», «La princesa del pèsol»…), sense oblidar les suggeridores narracions de Madame d’Aulnoy («L’ocell blau»).

ÉS evident però que tot plegat, va acompanyat d’unes magnífiques il·lustracions de Tatjana Hauptmann, la majòria d’elles en blanc i negre i fetes només en llapis, i en algunes planes, podem trobar il·lustracions a color. Amb un estil nét, clar, encisador i molt especial. M’ha cridat l’atenció per exemple, una il·lustració del relat de “La Bella i la Bèstia” on apareix una Bèstia molt diferent a com potser estem acostumats a veure.

Un llibre realment esplèndid, preciós, d’aquells llibres que val la pena tenir i poder fullejar més d’un dia amb calma, tot triant-ne els contes, les il·lustracions i els relats que més t’agraden. Una recopilació excel·lent amb una edició preciosa, sens dubte!



Comentaris

Deixa la teva opinió