El Trompeta recomana… CONTES PER AFRONTAR ELS PROBLEMES

6 Agost 2010
0

Avui us porto dos contes magnífics, es tracta de dos contes que poden servir tan a grans com a petits per afrontar els seus problemes, dues històries diferents, però amb un element en comú, la seva protagonista està trista, tot i que per motius diferents, una pel seu pes, l’altra per la seva solitud. Dues històries que d’una manera o altre us commouran.

MALENA BALLENA, Davide Cali, Il·l. Sonja Boujaeva, Libros del Zorro Rojo (2010) –> Una tarda el monitor de piscina va cridar a Malena després de classe per preguntar-li si és que no li agradava nedar. La nena va contestar que és que pesava massa per a nedar bé, i el monitor li va respondre ” Som el que pensem que som, si penses que ets lleugera ho seràs.”

I és que els nens i les nenes eren cruels i se’n reien de la Malena, però les paraules del monitor li van fer canviar la seva perspectiva.

Un relat del que avui en dia viuen molts nens a través de les bromes i burles dels seus companys per pesar potser una mica més que la resta, un relat que a través del sentit de l’humor i de la potenciació de l’autoestima, aixeca els ànims a qualsevol. A més les il·lustracions són precioses, realment fan que el conte es converteixi en un d’aquells àlbums il·lustrats que val la pena tenir a la prestatgeria de la vostra biblioteca particular.

LA BERTA BONAFÉ ESTÀ TRISTA, Magali Le Huche, Editorial Flamboyant (Abril 2010) –> La Berta es sent sola i està molt trista últimament, tant és així que les flors del seu balcó s’estàn pansint, i el seu veí de davant es comença a preocupar, i és que li agradaria acostar-s’hi i dir-li que si no és feliç, les seves plantes no ho són i ell tampoc. S’atrevirà a fer-ho?

Una història que és un cant a l’amor, l’amistat i a l’optimisme, amb unes boniques il·lustracions i una història preciosa.



Comentaris

Deixa la teva opinió