El Trompeta recomana… LA COL·LECCIÓ CONTE CONTAT

4 Febrer 2011
0

Avui us porto una col·lecció que darrerament m’està cridant força l’atenció a les llibreries, es tracta de la col·lecció de contes clàssics Conte Contat de l’Editorial Parramón. Es caracteritzen per ser contes en tapa dura on a cada títol que han publicat, hi ha un predomini cromàtic. Així per exemple tots els títols compten amb: negre, metal·litzat (ja sigui daurat o platejat) i un color en concret (vermell, lila o rosa). Allunyant-nos d’aquest element estètic que els fa vistosos; podem dir que són bones edicions; que els il·lustradors escollits per a fer les il·lustracions són il·lustradors amb estils molt diferents entre sí i força característics; i que apostar pels grans clàssics d’avui i sempre és sovint garantia d’èxit.

Si els voleu conèixer una miqueta més, només cal que continueu llegint:

ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES, Lewis Carroll, Il·l. Roberto Maján, Editorial Parramón (2010) –> Un clàssic que va captivar al món ja fa forces anys i que sembla “condemnat” a perviure per sempre més en l’imaginari col·lectiu dels nens de tots els temps. Sempre és un repte il·lustrar una Alícia, i en Roberto Maján hi treu molt bona nota. Un conte en el que el món de l’Alícia es torna de color fucsia, i ens acompanya al llarg de tot el relat.

HANSEL I GRETEL, Germans Grimm, Il·l. Victor Escandell, Editorial Parramón (2010) –> Si abans parlàvem de l’Alícia com un dels clàssics de la literatura infantil per excel·lència, els germans Grimm són per al món dels contes populars un dels seus màxims referents. Un dels més famosos és la seva versió d’en Hansel i la Gretel. Aquesta vegada il·lustrada del la mà d’en Víctor Escandell en tonalitats liles i metal·litzat daurat.

LA CAPUTXETA VERMELLA, Charles Perrault, Il·l. Eva Navarro, Editorial Parramón (2010) –> La Caputxeta és sens dubte un dels clàssics més recurrents per als més menuts, i no per això deixa de ser un dels contes més explicat i que més agrada als més menuts, i és sens dubte per aquest motiu que aquesta editorial ha publicat aquest títol com un dels primers de la col·lecció. Aquesta vegada el color escollit sembla prou evident: el vermell.


LA PRINCESA I EL DRAC, Popular, Il·l. Sonia Alins, Editorial Parramón (2010) –> Sens dubte la Llegenda de Sant Jordi és una de les més famoses a les nostres contrades, i és que a quin nen no li interessa una llegenda sobre cavallers, castells, dracs i princeses? I és que té tots els elements per agradar als més menuts. Aquesta vegada el color escollit és el vermell, i la seva il·lustradora és la Sonia Alins, una il·lustradora que s’estrena en el món de l’àlbum il·lustrat amb aquest treball.



Comentaris

Deixa la teva opinió