El Trompeta recomana… CONTES DE PERSONATGES HISTÒRICS

6 Maig 2011
0

Avui us porto dos relats protagonitzats per personatges que ara per ara, ja han passat a formar part de la història del món. Dos personatges molt diferents, però tots dos amb una característica en comú, els dos són personatges que ja formen part de la història, en els seus àmbits, és clar.

PIPPO, EL BOIG, Tracey E. Fern, Il·l. Pau Estrada, Editorial Joventut (2010) –> Filippo Brunelleschi, més conegut com a Pippo el Boig, és un artista incomprès que ha de competir amb la popularitat d’un altre artista per la construcció de la cúpula de la catedral de Florència. Pippo està convençut que el seu projecte és el millor, i si aconsegueix que els jutges se’l prenguin seriosament, ningú tornarà a anomenar-lo Pippo el Boig, sinó Pippo el Geni.

La història ens confirma que finalment Brunelleschi fou l’escollit, i la seva obra una de les cúpules més fantàstiques de tota Europa. Un projecte descabellat que s’ha convertit en un referent artístic i arquitectònic.

Un conte, que ens servirà per conèixer una mica més aquest geni, amb unes molt bones il·lustracions d’en Pau Estrada, que ja va il·lustrat el conte Picasso i en Minou, un il·lustrador català d’èxit internacional.

MARCO POLO, Demi, Editorial Joventut (2010) –> Una adaptació per a joves lectors del viatge de l’aventurer Marco Polo que va durar 24 anys des de Venècia fins a Xina, amb delicades il·lustracions de Demi. La il·lustradora incorpora en cada il·lustració dissenys i elements dels països o cultures visitats per Marco Polo. I és que s’ha basat en les il·lustracions del segle XIII, per tal d’elaborar la tècnica emprada en la realització d’aquest àlbum il·lustrat.

Marco Polo fou un gran viatger, aventurer, explorador i mercades, i la seva vida i els seus viatges foren tan apassionants, que han servit d’inspiració per aquest àlbum il·lustrat que permet acostar els viatges de Marco Polo als més menuts.



Comentaris

Deixa la teva opinió