El Trompeta recomana… CONTES DE CASES PECULIARS

10 Juny 2011
0

Avui us porto un parell  o tres de contes que em van fascinar quan els vaig descobrir. Es tracta d’històries sobre llars, les cases són el lloc on vivim i des del que construïm els nostres somnis. Però no es tracta de contes sobre cases amb una estructura normal, més aviat en parlen de llocs, de maneres de viure. Us encantaren, n’estic convençuda, a mi m’agraden moltíssim!

BALLAR AMB ELS NÚVOLS, Vanina Starkoff, Editorial Kalandraka (2010) –> Aquesta és la història d’una nena que anhela ballar amb els núvols, tan gran és el seu desig que mica en mica, la seva casa anirà pujant amunt, i més amunt fins arribar pràcticament al cel, on allà potser per fi podrà ballar amb els núvols. Però finalment se n’adona, la solitud que sent a dalt de tot d’aquella muntanya de cases, i de la importància d’estar amb els seus amics i veïns. Un conte que reflexiona sobre la importància de l’intercanvi cultural, el respecte per les persones de diferents procedències, i el creixement d’un poble llatinoamericà i la integració dels nouvinguts.

Conte que ha quedat finalista en el III Premi Internacional Compostela d’àlbum il·lustrat 2010, per una bonica història i unes il·lustracions lluminoses i d’estil ètnic.

Una història fantàstica sobre la importància del lloc on vivim i de la convivència amb els nostres veïns.

LA CASA DEL ÁRBOL, Marije i Ronald Tolman, Adriana Hidalgo Editora, Col·lecció Pípala –> Aquesta és la història d’un ós polar que al damunt d’una bellena, al mig del mar, neda fins arribar a la seva nova llar: un arbre que creix al mig del mar. A aquesta nova llar s’hi afegirà, un ós bru. I així comença una convivència en la que es sorprendran i fascinaran per cada visita que vagin rebent.

Un llibre producte d’un pare que grava sobre fusta i una filla que il·lustra una història fascinant, preciosa i sorprenent.

 

HI HA CASES, Gemma Capdevila, Il·l. Mª José Olavarria, Editorial Sleepyslaps (2011) –> Un conte molt poètic i bonic, es tracta d’un llibre que mira les cases de manera diferent de la que ho pugui fer qualsevol. I és que cada casa pot explicar un munt de coses, coses boniques i precioses; i altres cases que potser són una mica més tristes i solitàries; però al cap i a la fi: cases. Cases que formen part de les nostres vides.



Comentaris

Deixa la teva opinió