El Trompeta recomana… CONTES DE COLORS (VII)

1 Juliol 2011
0

Els colors és un tema molt recurrent en el món dels contes, i avui us en porto tres històries més que parlen dels colors, però d’una manera una mica diferent.

NUEVOS COLORES, Fran Nuño, Il·l. Natalia Colombo, Editorial Hotel Papel (2010) –> Aquest és un conte especial. Ens explica la història d’un pintor que arriba a un poble a la recerca de nous colors, nous colors que pintar. El pintor compta amb l’ajuda d’una màquina d’allò més extravagant que extreu els colors vistos pels ulls de la gent. Però d’on traurà el pintor nous colors? D’uns ulls que no veuen…

Un conte que us agradarà, és especialment màgic.

UN LLIBRE, Hervé Tullet, Editorial Cruïlla –> Més que un conte entès com a tal, aquest llibre és una autèntica curiositat. Un llibre que en certa manera us pot recordar a El petit blau i el petit groc, però molt més interactiu. I és que en cada plana unes petites taques de colors, et van donant les instruccions adients per tal d’anar seguint el relat pàgina per pàgina. És d’aquells contes divertits que no pots deixar fins al final.

ELS COLORS DE L’ÀFRICA, Anna Obiols i Subi, Editorial Beascoa (2003) –> L’Àfrica és un elefant que viu a la selva i fa dies que està molt trist i veu les coses de color gris. Amb l’ajuda d’uns amics aconsegueix construir un globus a la seva mida per emprendre un viatge. El seu amic, l’ocell, li dóna cinc pots de vidre perquè els ompli de les coses que el facin més feliç durant el viatge. Això li farà descobrir coses que no havia vist mai abans: el desert, la nit… I descobreix un munt de colors que li permeten perdre el gris de la seva vida i tornar a somriure i ser feliç.

Com sempre, l’Anna Obiols ens fascina amb les seves boniques històries.

PINTORS, Seung – Yeoun Moon, Il·l. Suzy Lee, Editorial Libros del Zorro Rojo (2011) –> Com sempre Libros del Zorro Rojo és sinònim de qualitat i de bons productes. Aquesta vegada ens presenten una bonica història sobre dos germans que estan jugant a la seva habitació, amb pintues, i acaben omplint tot el seu cos, la seva habitació i la seva imaginació de colors. El blau del mar, els conduirà a una selva on no tindran por d’enfrontar-se amb els animals que allà hi trobin. Una aventura a través del màgic món de les pintures i els colors, que acabarà a la banyera.



Comentaris

Deixa la teva opinió