El Trompeta recomana… CONTES D'AMOR (III)

26 Agost 2011
0

L’amor es pot veure des de molts prismes diferents, hi ha històries més romàntiques, altres més senzilles… però en definitiva és un tema que, com la resta, també es tracta amb els nens, i es pot fer de diverses maneres. Hi ha molts contes d’amor, i avui us en porto alguns.

SEIS MARIDOS PARA UNA RATITA, Jean-Pierre Kerloc´h, Il·l. Christian Guibbaud, Editorial Jaguar (2010) –> Aquesta és la història d’una petita ratolineta que està enamorada d’un ratolí gris, però la seva mare, la reina blanca de les rates, vol per a ella un marit millor. És en aquesta recerca on comencen les aventures i peripècies d’aquest relat. Una història que per sobre de tot pretén donar una lliçó de sentit comú, amor i tolerància.

 

¿TRES HAN DE SER?, Darabuc, Il·l. Fàtima Afonso, OQO Editora (Gener 2011) –> Aquesta història està basada en un conte característic de la tradició oral provinent del folklore popular, sota el títol Els tres amics o Els tres marits. Ens narra la decisió d’una noia de quedar-se amb els seus tres pretendents, ja sigui perquè així ho sent o perquè en realitat no es vol casar.

En les versions populars, acostuma a ser el pare el que es nega a aquesta decisió de la seva filla i defensa per damunt de totes les coses l’amor convencional. En aquesta història que avui ens ocupa, aquest paper el realitza la mare de la jove. Però finalment la mare donarà el seu braç a tòrcer i acceptarà la decisió de la seva filla sigui quina sigui.

El resultat de tot plegat és un llibre sorprenent amb unes il·lustracions magnífiques d’una il·lustradora portuguesa que promet moltíssim. Simplement preciós!

 

LA PRINCESA NOCHE RESPLANDECIENTE, Conte tradicional, Il·l. Philip Giordano, Editorial SM –> De conte tradicional en conte tradicional, i és que avui sembla que les històries d’amor que us estic portant són força antigues i de tradició oral. Aquesta vegada us porto una llegenda tradicional japonesa sobre el naixement del Mont Fuji. Una història d’amor impossible entre la princesa “Noche Resplandeciente” i l’emperador del Japó. I de com d’aquest amor impossible en va nèixer Fuji.

Les il·lustracions són molt maques i adients a una història de caire japonès, i és que l’il·lustrador sent fascinació per aquesta cultura i això es reflexa en moltes de les seves obres.

 

ESCOLTO, MIRO, Cosetta Zanotti, Il·l. Cristiana Cerretti, Editorial Sleepyslaps (2011) –> Era evident que en totes aquestes històries que avui us portava, n’hi havia d’haver una de més poètica, i se’ns dubte és aquest conte. Es tracta d’un conte que ens convida a estimar els sentiments a mirar l’interior de les persones i a saber-ne estimar el que ens poden oferir o el que podem oferir nosaltres mateixos.

Imatges tendres, delicades… per a un relat que vol transmetre aquesta tendresa i delicadesa.

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió