Dos mesos a Ensenyament perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola

3 Setembre 2011
0

Ahir aquesta notícia va caure com una gerra d’aigua freda en el món de l’escola i educació en català, com també en la resta d’àmbits que defensen i estimen la nostra llengua. Si d’alguna cosa pot presumir el model educatiu actual a les nostres contrades, és d’establir un sistema d’immersió lingüística a les aules que assegura als infants que surten de les nostres escoles, que comprenen i parlen perfectament el català i el castellà.

Però aquesta vegada, un cop més, volen donar una garrotada a la nostra llengua i convertir el castellà en llengua vehicular a les nostres escoles, fet que és probable que acabi debilitant el català i el seu aprenentatge. I és que per garantir el domini d’ambdues llengües cal continuar amb el model d’immersió lingüística aplicat fins ara, ja que dades en mà és un model efectiu que garanteix l’aprenentatge bilingüe actual.

Però no contents amb això, diuen que s’establirà el percentatge amb el que el castellà haurà de ser llengua vehicular i que serà d’obligatòria aplicació d’aquí un parell de mesos. En dos mesos ens hem de carregar un sistema que funciona des de fa més de 25 anys.

Si us dic que em sento estafada, enganyada i trista diria ben poc, l’únic que demano és que si us plau defensin les nostres escoles i la feina ben feta.



Comentaris

Deixa la teva opinió