El Trompeta recomana… CONTES DE SOMNIS

18 Novembre 2011
0

Somiar és quelcom màgic, a les nits quan tanquem els ulls i anem a dormir, les nostres ments viatgen a llocs molt llunyans. Tots somiem, grans i petits, i avui els contes que us porto parlen precisament d’això: de somnis.

DORM, PETITA, Ricardo Alcántara, Il·l. Montse Tobella, Editorial Baula, Col·l. Capsa de Contes (2011) –> Com cada nit, una mare acompanya la filla a l’habitació i l’ajuda a ficar-se al llit. Com cada nit, l’acotxa. Com cada nit, la nena pregunta per què  a de dormir. Potser és hora de parlar del bonic viatge al país dels somnis. Un conte on el món real i el món imaginari es donen la mà per fer companyia a tots els nens i nenes quan van a dormir.

Un conte preciós, amb una història molt bonica i unes il·lustracions fantàstiques de la sempre genial Montse Tobella. És d’aquells contes tan bonics de mirar com de llegir. A mi em sembla preciós, espero que a vosaltres també. És dolç, tendre, gairebé màgic.

 

EN ELS MEUS SOMNIS, Paul Frank, Editorial La Galera, Col·l. Julius! –> Aquest és un conte molt diferent al anterior, molt més infantil, desenfadat i potser divertit; però en el fons ens parla del mateix que l’anterior, del món dels somnis. De tot el que podem fer quan estem dormits, quan dormim podem volar, tenir tres caps i fins i tot ser pirates. Dormir és tota una aventura fascinant i sorprenent i amb aquest conte és molt senzill que us n’adoneu.



Comentaris

Deixa la teva opinió