Les Mones: el dia més dolç de l'any

9 Abril 2012
0

Avui és un Dia molt especial pels nens i nenes de tot Catalunya. I és que tots els nens i nenes van a casa dels seus padrins a recollir un dels pastissos més esperats de tot l’any. La Mona és una tradició que ve d’antic i que enguany compta amb protagonistes força destacats. I és que cada any les figures de xocolata que protagonitzen aquests pastissos agafen personatges destacats dels dibuixos animats dels més menuts o del món futbolístic per transformar-se en figura de xocolata.

Cal dir però que davant la multitud de formes, l’Ou és per tradició la figura més reproduïda en les mones de Pasqua, ous de totes les mides de xocolata blanca, negra, amb llet. Ous reinventats i reconvertits potser en maduixes, granotes, pollets… Després ja és més habitual trobar cases i casetes on hi col·locarem les figures de goma dels personatges de moda: la Rapunzel, les princeses Disney, la Hello Kitty; és indispensable trobar la caseta bolet farcida de Barrufets al seu voltant; però aquest any un dels protagonistes estrella ha estat sens cap mena de dubte: en Bob Esponja i la seva casa-pinya al fons del mar; a tot plegat no hem d’oblidar el món del futbol sovint protagonista de les mones en forma de porteria, camp de futbol, copa…

De tota la vida que m’ha fascinat anar pels aparadors de mil i una pastisseries a mirar les mones més grosses que hi ha al mercat, mones de tots els preus, de totes les mides, formes i per a tots els gustos, i enguany m’he decidit a fer-vos un petit reportatge amb imatges presses amb el mòbil de mones de pastisseries de tota Barcelona. Des del Clot a Sarrià passant per Gràcia, des de pastisseries més tradicionals a altres més modernes, des de més econòmiques a més elitistes. A totes elles mil gràcies per haver-me permès tenir aquest record en forma d’imatges de les mones d’enguany i enhorabona als seus mestres xocolaters per obres tan i tan boniques. I a tots i totes que tingueu una mona ben dolça!



Comentaris

Deixa la teva opinió