El Trompeta recomana… CONTES DE SANT JORDI (VIII)

20 Abril 2012
0

Un any més i després d’unes quantes edicions de contes i llibres perfectes per Sant Jordi, us porto de nou alguns contes de Sant Jordi. Us porto contes més clàssics, en els que se’ns narra d’una manera o altre una llegenda per a tots coneguda. I també us porto contes que no ens narren ben bé la llegenda de Sant Jordi sinó que es tracta de contes de dracs. I és que sembla estranyament sorprenent, però les editorial no es cansen de publicar les seves novetats sobre la llegenda de Sant Jordi, i quan tens la sensació de que ja està tot fet entorn aquesta història, trobes contes escrits en rodolí, contes amb manualitats, grans formats… En definitiva, que novetats de Sant Jordi cada any n’hi ha un munt. Els d’enguany són especialment originals i bonics. Els voleu descobrir?

EL REI JAN I EL DRAC, Peter Bently, Il·l. Helen Oxenburý, Editorial Joventut –> Aquesta és una bonica història sobre la imaginació, sobre el joc dels infants i sobre la manera com tenen els més menuts de jugar i de divertir-se. Una història on en Jan, el Biel i el Marc construeixen una cabana, bé de fet, en la seva imaginació no és una cabana, sinó un castell inexpugnables on poder combatre contra bèsties i DRACS… Però el joc s’acabarà quan vinguin els pares per emportar-se els seus fills a casa, i aleshores qui podrà combatre els dracs? Potser els tres amics els continuaran combatent en la seva propera trobada.

Una bonica història amb les il·lustracions de la internacional Helen Oxenbury.

MÉS, Emily Gravett, Editorial Cruïlla (2012) –> Aquesta és una història molt divertida, oiginal i sorprenent. De les sempre esbojarrades històries de l’Emily Gravett, aquesta d’avui és la del Drac de la Lllegenda de Sant Jordi quan era petit. Sí, ho heu entès bé, un conte que ens narra la infantesa del drac de Sant Jordi, sí del temible drac que es volia menjar a la princesa del conte.

Les il·lustracions que acompanyen el conte són boniques i coloristes.

EL DRAC, LA PRINCESA, SANT JORDI I LA ROSA, Jordi Sierra i Fabra, Il·L. Subi, Editorial Bruño (Març 2012) –> Un cop més la llegenda de Sant Jordi, aquesta vegada narrada des de l’estil més personal de l’autor d’aquest conte, partint de la pregunta inicial de què tenen en comú un drac, un cavaller, una princesa i una rosa. A partir d’aquests quatre elements es forma una de les llegendes més famoses de Catalunya, tot enllaçant la vida de cadascun d’aquests personatges i de la manera com han arribat als nostres dies en forma de llegenda.

Si a aquest plantejament, hi sumem que es tracta d’un àlbum de gran format il·lustrat pel sempre fantàstic i peculiar Subi tenim com a resultat una llegenda dolça, ben narrada, amb unes il·lustracions esplèndides i pensada per a nens d’a partir de 3 anys.

UN DRAC DE LLEGENDA, Maria Jesús Ortega, David Arumí, Editorial Barcanova (Abril 2012) –> Com podeu comprovar per les dates de publicació, les editorials ajusten al màxim la publicació de les seves llegendes de Sant Jordi particulars. En aquest cas, la novetat que presneta aquest conte és que les il·lustracions són molt divertides i un xic descarades, poc tradicionals. I que a més el conte, dóna totes les pautes i patrons necessàries per crear les teves pròpies titelles o personatges de llegenda a través de diverses manualitats. Un conte que és conte i és de manualitats en un de sol. Una curiosa alternativa per als més manetes de la casa.

SANT JORDI I EL DRAC, Antoni Dalmases, Il·l. Roser Rius, Editorial Cruïlla (Març 2012) –> I ja per anar acabant amb les novetats, aquesta vegada una història de Sant Jordi narrada en rodolins. Bones il·lustracions i una manera divertida i diferent de llegir la llegenda.



Comentaris

Deixa la teva opinió