El Trompeta recomana… CONTES D'AMOR (IV)

5 Octubre 2012
0

L’amor juntament amb l’amistat són dols dels sentiments que més es tracten en els contes, i és que l’amor és universal i present en totes les cultures, i avui us vull portar uns contes molt especials que ens parlen d’aquest tema. Espero que us agradin.

EL GALL ENAMORAT, Elisa Ramon, Il·l. Francesc Rovira, Editorial Baula, Col·l. Capsa de Contes (Octubre del 2011) –> Aquesta és una història sobre una granja, bé de fet, passa al galliner, i ens parla del gall. El gall, l’amo de tots els corrals, no té el comportament que acostuma a tenir, està distret, estrany… les males veus comenten que probablement deu estar enamorat. Però les gallines estan molt enfadades, i és que asseguren que no n’està pas d’enamorat, com a mínim de cap d’elles, ja que cada matí les desperta a trenc d’alba. Així que, de qui deu estar enamorat el gall?

Un bonic conte fantàsticament il·lustrat per en Francesc Rovira i que ens explica que les aparences sovint enganyen.

ELS AMORS DE LA GATA CECÍLIA, Gianni Gandini, Il·l. Valentina Morea, Ediciones Laberinto –> Aquest és un conte peculiar, d’un amor diferent, ens parla d’una gata que es diu Cecília. Tot succeeix en un bonic poble d’Itàlia, en una espaiosa i gran casona on viu la Cecília. Una gata amb un cor molt gran, un cor on hi cap tot l’amor per a tothom: pels nens de la casa, per l’àvia, i fons i tot per l’Atili, el gat negre dels veïns. Però tindrà la Cecília en el seu dia a dia temps per a tots? Trobarà un moment per ballar sota la llum de la lluna amb l’Atili?

Una història que vol reflectir la vida de tantes dones bolcades en la feina, en els fills i que sovint s’obliden de sí mateixes i de continuar compartint certs moments amb la seva parella. Una faula magnífica que descriu amb gran tendresa ttoa una feina de dedicació i constància d’una gata que és molt més que això.

JOAQUÍN Y MARTA, Petr Horácek, Editorial Phaidon (Abril de 2012) –> Petr Horácek és un autor de literatura infanitl que caracteritza tots els seus contes per tres aspectes fonamentals: la il·lustració colorista, el collage i una narrativa simple. Tot plegat és el que fa bonic i especials els seus contes.

Aquesta vegada ens porta la història de la Marta i en Joaquín, dos cucs que no es coneixen, i és que cadascú d’ells viu a un cantó de l’arbre oposat, però un dia una pera els portarà a conèixer-se i a estar més units del que mai haurien imaginat. I és que l’un comença a menjar per una banda, l’altre per l’altre i en menys d’un obrir i tancar dulls es troben enredats l’un amb l’altre, fet que els portarà a haver de compartir moltes coses.

Una història senzilla, molt ben il·lustrada i molt bonica, d’aquelles en que la simplicitat es converteix en el màxim atractiu del conte.



Comentaris

Deixa la teva opinió