El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ EN BRU

4 Gener 2013
0

Avui us porto una col·lecció sobre un personatge gros i entrenyable, temible però dolç, és en Bru, un gran ós bru que tot el que té de gran, ho té també de tendre. Aquesta és una col·lecció que compta amb tres títols que provenen del Regne Unit i que han estat escrits i il·lustrats per David Melling. L’adaptació que se n’ha fet a les nostres contrades ve de la mà de l’editorial Baula, i el format que han decidit prendre és força diferent a l’original. Baula fa una proposta en un format quadrat de tapes i planes dures, pensat per a un públic força menut. De manera que ens trobem amb un conte molt manejable, que explica unes històries d’allò més tendres.

La il·lustració és excel·lent, no cau en la senzillesa de molts contes pensats per a un públic molt menut, i té una tendresa i una expressivitat espectaculars.

Ara sense explicar gaire més, us deixo ja amb els títols publicats.

EN BRU NECESSITA UNA ABRAÇADA, David Melling, Col·l. En bru, Editorial Baula (Setembre 2012) –> Us heu llevat mai amb l’estranya sensació de necessitar una abraçada? Doncs l’ós Bru, una primavera, després d’una llarga temporadeta de son, sí. I surt de la seva cova a la recerca de l’abraçada perfecte. La vol molt gran, alta, molsudeta, i un munt de coses més que el portaran a fer abraçades d’allò més curioses per tal de trobar l’abraçada perfecte. Un conte tendre, senzill, però molt i molt dolç. A mi personalment, aquesta primera història em va enamorar.

TRANQUIL, BRU, David Melling, Col·l. En bru, Editorial Baula (Setembre 2012) –> Aquesta és també i sens dubte, una bonica història. En Bru, tot i ser tan gran, és una cria d’ós, i igual que els nens i també els adults, a vegades pot fer coses que no estan gaire ben fetes, i s’amoïna moltíssim. Necessitarà l’ajuda dels seus amics i del seu pare, per tal de solucionar allò que ha fet que tant li amoïna. Tot comença amb un gorro de llana de color vermella d’allò més bonic que li regala el seu pare…

EN BRU I LA FESTA DE PIJAMES, David Melling, Col·l. En bru, Editorial Baula (Setembre 2012) –> En Bru està nerviós, està preparant-se per anar a la seva primera festa de pijames, es fa a casa del conill. En Bru, està amoïnat, ja ho té tot a punt, li llegirà el conill un conte abans de marxar a dormir? Però el cau del conill rep més visites de les esperades, i en Bru té un gran dubte: com s’ho farà ell per dormir en un cau de conill? Ja serà prou gran per a un ós com ell? Com acaba la història no us explicaré, més valdria que la llegíssiu vosaltres.



Comentaris

Deixa la teva opinió