David Melling

24 Gener 2013
0

dmelling2Avui us porto un il·lustrador anglès que em va entusiasmar des del primer moment que vaig descobrir les seves il·lustracions. Es tracta d’en David Melling, nascut a Oxford, i criat a Londres, tot  i que ara torna a viure a la ciutat que el va veure néixer. De petit ja li agradava dibuixar, el seu pare era escultor i sempre l’ajudava i el rectificava amb les coses que més se li resistien. El seu punt més dèbil: les potes dels cavalls, que sovint no tenien la forma ni la proporció adequades.

Amb els anys va treballar en un estudi d’animació, i finalment es va poder dedicar a allò que fins ara més l’apassiona, l’il·lustració de contes. I si us haig de ser sincera és un geni.

Alguns dels contes que ha il·lustrat són el Conte de Jack Frost, i els que més m’agraden d’ell darrerament és una seqüela de contes protagonitzats per un ós Bru, que recentment han estat editats al nostre país per Baula, sota el nom d’en Bru. En Bru, igual que la resta dels seus personatges, és divertit, colorista, amb una personalitat pròpia molt marcada i molt expressiu. I és tot plegat el que defineix bona part del seu treball. La seva expressivitat, la força dels seus personatges, la mobilitat (i és que tot i ser imatges estàtiques sembla que hagin de bellugar-se del propi paper)…

M’ha agradat moltíssim buscar i remenar una mica més d’aquest autor, i és que es tracta d’un il·lustrador molt generós, i ara entendreu perquè, i és que a part de tenir una web fantàstica, té un bloc d’allò més complert, on podreu veure un munt d’esbossos, com és el seu lloc de treball, i els diferents processos o fases pels quals passen les seves Il·lustracions.

Pel que fa a la tècnica, il·lustra a mà, i pinta amb pinzell i aquarel·la, i aquest fet li dóna encara més personalitat al seu estil. Crec que d’ell ja no us en puc explicar molt més, que haureu deduït que em fascina com treballa, i us deixo amb algunes de les seves il·lustracions.

BitsNBobs1 D3-for-approval-DM D4-photo1 D4-photo6 Desktop-21stSept2012 Diary-Sk41 DiTerlizzi4  Douglas-Plush HDiphone5 HDiphone8 HDiphone11 JLMDcvr6 Splosh-cover TTT CVRComentaris

Deixa la teva opinió