El Trompeta recomana… ELS FANTÀSTICS LLIBRES VOLADORS DEL SENYOR LESSMORE

11 Juny 2013
0

Avui em fa especial il·lusió parlar-vos d’un nou títol que ha estat editat fa poquets mesos al nostre idioma. D’ell se n’ha parlat, és el conte que va inspirar un dels curts animats més bonics que he vist mai, ja en el seu dia us en vaig parlar Els fantàstics llibres voladors del Senyor Lessmore. I per fi tenim el conte en català! Un curtmetratge que va ser galardonat amb un Óscar, i és que la seva bonica història no és per menys. Us animo a descobrir ara el conte que ho va inspirar tot.

ELS FANTÀSTICS LLIBRES VOLADORS DEL SENYOR LESSMORE, William JoYce, Trad. Nàdia Revenga, Andana Editorial (Març 2013) –> Us podria parlar de la seva història, us podia demanar que veiéssiu el curtmetratge que gaudíssiu del conte, però no hi ha millor resum de la història que la pròpia sinopsi que en fa l’editorial: ” Morris Lessmore estimava les paraules. Estimava les històries. Estimava els llibres. Però en tota història sempre sorgeix algun contratemps. Un dia el cel es va enfosquir i el vent començà a bufar i bufar… i tot el que hi havia al voltant de Morris va quedar ben escampat. Fins i tot les paraules del seu llibre. Llavors, es va trobar amb una noia encantadora que volava portada per una animat estol de llibres voladors, i li va regalar el seu conté preferit. Aquell llibre li va demanar que el seguís i el va portar a un edifici extraordinari on “feien niu ” molts altres llibres…”

És una història màgica, sorprenent, tot el que us en podria dir es quedaria curt per parlar-vos-en. Les il·lustracions del seu autor són sorprenents, fantàstiques, plenes de vida, d’expressivitat, de màgia. Un llibre impressionant a nivell visual, preciós. És d’aquells àlbums il·lustrats que tens la sensació que ho té tot: una gran història plena de màgia, un bon text i unes il·lustracions que donen ales a la imaginació de qualsevol.  Us en podria dir tantes coses que no acabaríem mai, així que us emplaço a que el mireu i rmireu, us enamoreu de la seva història, us deixeu portar per les seves il·lustracions i en gaudiu una vegada i una altra.

morris_3d MorrisLessmore_Página_1 MorrisLessmore_Página_2 MorrisLessmore_Página_3 MorrisLessmore_Página_4 MorrisLessmore_Página_5



Comentaris

Deixa la teva opinió