El Trompeta recomana… CONTES D'ESTACIONS

2 Agost 2013
0

En plena efervescència de l’estiu, avui us vull portar una sèrie de títols relacionats amb diferents estacions de l’any. Des de contes que parlen d’èpoques més plujoses, fins d’altres que ens transporten a tots els tòpics de l’estiu.

KARAGANDA, Pep Molist, Il·L. Anna Clariana, Editorial Comanegra (2011) –> Aquest és un conte que ens acosta les estacions de manera molt poètica i metafòrica i que va acompanyat d’unes il·lustracions plenes de màgia i simpatia. I és que com ve ens explica la sinopsi del conte: “Cada any, a la ciutat de Karaganda, arriba en Franc, vestit de blanc, i porta l’hivern dins d’una bufanda. I quan en Franc se’n vagi arribarà l’Amanda, que convida a entrar en la seva escalfor i els colors de la seva garlanda.”

Un conte que ens parla del pas del temps, a través de les estacions d’una manera diferent, bonica i original.

karaganda_cat_full Karaganda-3 Karaganda-5 Karaganda-10 Karaganda-14 Karaganda-16 karaganda_pag_cat

CUANDO LLUEVE, Leire Salaberria, Factoría K de Libros –> Aquest és un conte optimista, i és que lluny del que pugui semblar un conte que ens parla d’un gris dia plujós, la protagonista d’aquesta història no ho veu així, i ens acosta com és per ella els seus dies de pluja i com aquests es poden convertir en els més fantàstics del món. I és que el pare la porta amb cotxe a l’escola, pot saltar en els tolls d’aigua amb les seves fantàstiques botes, veu com els paraigües de colors dansen pels carrers intentant no topar-se els uns amb els altres, surten els cargols… Què pot haver millor que un dia de pluja?

cuando-llueve-C300 212332-autoa-big 212334-mi_pelo-big 212339-herriaweb-big 212340-euria_aurpegian-big 212341-zakurraweb-big 212342-zuhaitzakweb-big  cuandollueve_C-3 cuandollueve_C-4 cuandollueve_C-5 cuandollueve_C-9

EL PAÍS DE L’ESTIU, Xavier Blanch, Il·l. Francesc Rovira, Col·l. Capsa de Contes, Editorial Baula –> Com ve ens explica el conte en qüestió, aquesta història ens parla de: “Vacances a l’escola, platja, piscina, gelats… Al país de l’Estiu, hi mana la reina Calor, que té com a corona rajos intensos del sol. Diuen que és una bruixa que gaudeix amb revetlles, fogueres i festes majors. Però de tant en tant, algun bruixot en té enveja i envia alguna tempesta per refrescar camps i carrers…”

És una història un punt metafòrica sobre la calor, sobre l’estiu i tot el que passa quan és estiu. Les festes majors, les revetlles, la calor, en definitiva, les vacances. Aquests contes, dels que ja us vaig portar el país de la tardor són uns contes especialment bonics, il·lustrats pel sempre brillant Francesc Rovira que li dóna a les històries i als seus personatges moltíssima personalitat.

102444_El_país_de_lestiu-e1360852789483



Comentaris

Deixa la teva opinió