El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ PETITS CONTES (3)

11 Gener 2013
0

I una vegada més les novetats de la col·lecció Petits Contes publicats per l’editorial Baula ens porta nous contes clàssics per portar als primers lectors. Contes populars que pretenen i permeten:

-Treballar la comprensió lectora en sis escenes escrites en lletra de pal.
-Treballar la lectura de la imatge.
-Fer partícips els adults de la lectura amb els infants.

Es tracta de contes quadrats, un format força econòmic, de tapes toves i poques planes. Una plana amb il·lustració i l’altra blanca amb el text. Aquesta vegada els títols que us porto estan il·lustrats per tres il·lustradors diferents: Maria Espluga, Mercè Aranega i Picanyol. Tres il·lustradors amb estils molt característics i també molt diferents entre sí, que ens aportaran la seva pròpia visió de la història.

HANSEL I GRETEL, Germans Grimm, Il·l. Maria Espluga, Col·lecció Petits Contes, Editorial Baula (2012) –> Un gran clàssic com aquest semblava estrany que no formés encara part d’aquesta fantàstica col·lecció, qui no ha patit mai per en Hansel o la Gretel quan de petit li explicaven aquesta història? I qui no ha volgut trobar-se una caseta com la que es troben?

LES SET CABRETES I EL LLOP, Conte Popular, Il·l. Mercè Arànega, Col·lecció Petits Contes, Editorial Baula (2012) –> I un altre clàssic dels clàssics, aquestes set cabretes menjades pel llop, totes menys una, la més valenta de totes! La que aconsegueix juntament amb la seva mare recuperar les seves germanes de la panxa del llop.

EL PETIT AVET, Conte Popular, Il·l. Picanyol, Col·lecció Petits Contes, Editorial Baula (2012) –> I s’estrena com a il·lustrador d’aquesta col·lecció, en Picanyol, un clàssic de la il·lustració catalana que ha donat vida a Ot el Bruixot, i que per fi forma part dels il·lustradors d’una col·lecció com aquesta, i ho fa amb un títol d’allò més nadalenc, El Petit Avet!



Comentaris

Deixa la teva opinió