Ja ha passat un mes

30 Setembre 2006
0

Aquesta ha estat la quarta setmana de feina per mi i la Meritxell, no per a ser-ho ha estat més fàcil que les anteriors. Sembla que l’adaptació els infants ja la tenen força superada, ja no ploren pràcticament… Però ara, la feina va molt més enllà. Cal treballar els hàbits i que els infants aprenguin a seguir les normes marcades per l’escola, i això encara és una tasca molt més difícil, que ni jo ni la mestra a vegades sabem per on començar. Així que s’accepten tot tipus de propostes.

Pel que fa a la feina del grup aquesta setmana, va començar en dimarts perquè dilluns va ser festa. La setmana, va començar amb un aniversari, ja tinc un "elefant" més de dos anys: qué gran! Vam preparar la corona d’aniversari i a la tarda ho vam celebrar. També vam introduir els quatre càrrecs de l’aula: el nen que ajuda a fer el racó del bon dia, l’enmcarregat del temps, el dels pitets (que ajuda a la mestra a repartir-los) i el de dinar: que ha d’anar a preguntar a la cuinera què hi ha per dinar. Els que més s’han complert han estat els dos primers, tot i iaxí, a mesura que passin els dies, els aniran assolint. Una altra de les activitats que van fer els Elefants dimarts, va ser començar a preparar la careta de l’Elefant, fent-ho amb un grup reduit de 5 nens.

El dimecres, vem treballar molt; la mestra i l’auxiliar es van atrevir a intentar fer la careta de l’elefant tots junts, i tot i que tallar trocets de paper de seda blau va resultar fàcil; al introduir la cola i els plats; ja no ho va ser tant.

El dijous, vist el mal resultat de fer-ho tots junts; la mestra va decidir continuar treballant la careta de l’Elefant en grups separats. Mentre la resta del grup es va quedar amb la Marta jugant amb aros i amb el racó de les disfresses.

Ja per acabar la setmana, a la nostra careta de l’Elefant, els faltava els ulls; així que la Meritxell, els va anar cridant d’un en un per enganxar gomets a l’alçada dels ulls. La veritat que els resultats van ser força satisfactoris. Mentrestant, la resta escoltaven atents el conte de Hanzel i Gretel que va portar la Marta.

Ha estat una setmana més llarga del que us pogueu imaginar.



Comentaris

Deixa la teva opinió