El Trompeta recomana… CONTES PER SANT JORDI

8 Abril 2007
0

Hola a tots i totes ! Una vegada més m’he animat a recomanar uns quants contes. Aquesta vegada la temàtica és molt concreta: Sant Jordi. El motiu, molt fácil ens estem acostan a una Diada molt especial pel nostre país on nens i nenes també tenen dret de rebre el seu petit regal. I què més important per als més menuts que conèixer aquesta llegenda i altres històries relacionades amb el gfantàstic món de les princeses, els cavallers i els dracs. A continuació teniu propostes per a tots els gustos i colors, per tal de que tribu la que més us agradi.

LA PLIS PLAU I EL DRAC DE SANT JORDI, Pep Molist, Editorial Baula (2007) à Aquest conte tracta la història d’una vaca simpàtica (que ja n’ha protagonitzat d’altres) que té l’objectiu de participar en un concurs de narrració de Sant Jordi, i per a fer-ho inventa una extraordinària aventura d’unes vaques i un drac, el drac de Sant Jordi, amb un final diferent del que estem acostumats a llegir o escoltar. Les il·lustracions són molt divertides i la història original. La il·lustració que acompanya a aquest text no és la del conte, sinó la d’un altre protagonitzat per aquesta vaca simpàtica i valenta.  

EL CORATGE DE SANT JORDI, Valverde, Mikel, Editorial: La Galera, Col·lecció Sense mots (2002) à Aquest és el conte ideal si voleu explicar la llegenda de Sant Jordi tal i com tots i totes la coneixem, és tot un clàssic per als més menuts. Com el nom de la col·lecció indica, aquest és un llibre sense text, on les imatges ja ho narren tot. Qui ha dit que els més petits no poden llegir? 

3 CONTES DE SANT JORDI, Enric Gomà, Editorial: Publicacions Abadia Montserrat, Col·lecció Insòlits (2005) à De nou recomano un conte d’aquesta col·lecció, amb anterioritat ja ho vaig fer amb els 3 contes dels Reis d’Orient, i ara ho torno a fer amb aquest. Es tracta d’un àlbum il·lustrat amb tres històries sobre Sant Jordi, totes elles diferents i cap d’elles és la que tots coneixem. Em sembla un llibre fantàstic per a tots aquells que vulguin ampliar l’imaginari col·lectiu dels infants als que els interessi les històries de cavallers, dracs i princeses. Les il·lustracions són de línies senzilles i colors vius, sempre vistoses als ulls dels nens i dels no tan nens. 

POEMES I CANÇONS DE ST. JORDI, Aavv, Editorial: Publicacions Abadia Montserrat  (2001) à  Aquest és un conte que inclou un CD. És un conte que considero destinat per a mestres de Parvulari i fins i tot dels primers cursos de Primària a les que els interessi treballar en profunditat aquesta Llegenda tan nostra. Com el seu títol indica inclou una sèrie de poemes de Sant Jordi i un CD amb cançons. Tot això il·lustrat per en Max. Així que no crec que li facin falta gaires més recomanacions… 

EL REI DEL CUL VERMELL, Carles Rabat, Editorial Baula (2007) à Aquest conte l’he triat perquè resulta divertit i engrescador. No es tracta d’una llegenda de Sant Jordi, però sí que hi apareix un personatge per a tots molt familiar en aquesta època de l’any: un drac. En aquest cas la història ens mostra un Rei malvat que governa un poble atemorit i un drac que intentarà parar-li els peus. Ho aconseguirà? 

Espero que us hagin interessat les meves propostes d’avui. Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió