El Trompeta recomana… CONTES D'ELEFANTS

28 Maig 2007
0

Hola a tots i totes! Avui m'he decidit per recomanar-vos contes de companys meus, de cosins, avis i tiets de la meva família. Em refereixo a contes d'Elefants, contes clàssics, antics, nous i contemporanis, tots ells amb un aspecte en cómú: els seus protagonistes són Elefants:

LA INFÀNCIA DE BABAR, Jean de Brunhoff –> Aquest çés un conte força antic, del qual és difícil trobar-ne algun exemplar en les botigues especialitzades; però potser en llocs com el Mercat de Sant antoni o botigues de llibres de segona mà, podeu trobar aquest petit tresor. Per tots és coneguda la imatge d'en Babar com aquell elefant gris amb corona i tratge de color verd que viu mil aventures i ensenya els colors, el món i altres continguts als infants.

 

Però aquest conte, ens explica la història del Petit Babar, de com va ser la seva infància i el que el va portar a vestir-se i comportar-se com un humà.

ROSA CARAMEL, Adela Turín, Editorial Lumen (1976) –> En el país dels elefants, les elefantes no es podien embrutar, havien de vestir tutús i sedes precioses i menjar flors de color rosa per tal d'aconseguir aquest preuat color; estaven totes tancades. Fins que un dia la nostra protsagonista, que per molt que menjava flors rores, no es tornava d'aquest color i va decidir saltar la tanca i començar a gaudir de la vida, la resta la van seguir i …

ELMER , David Mckee, Editorial Beascoa –> L'elmer, igual que en Babar ha creat la seva pròpia saga d'aventures; però de totes elles la que més m'ha captivitat és evidentment, la primera, el seu orígen. L'Elmer és un elefant diferent de la resta, tots són de color gris, tots menys ell que és de molts colors. És el més divertit de la manada i el que fa riure a tothom, però l'Elmer està tip de ser diferent i un bon dia per casualitat es pinta de color gris i…

A aquesta història li han succeït moltes d'altres, com les de les imatges que us presento a continuació:

A la vegada, també han aparegut un munt de gatgets al mercat sobre aquest simpàtic i vistós elefant.

 

POMELO ES FELIZ, Ramona Badescu, Editorial Kókinos (2005) –> Aquesta és la història d'un elefant protagonista també d'altres. En Pomelo viu en un hort, és un elefant molt però molt petit i amb una trompa molt i molt llarga que s'enreda a tot arreu…

MEDIO ELEFANTE, Gusti, Edicions Serres (2005) –> Aquest és si més no, un conte original. Ens explica la història d'un món que es parteix en dos i tots els éssers vius que en ell habiten també ho fan. És la recerca d'un elefant molt especial per trobar la seva altra meitat.

CON EL DEDO EN LA NARIZ, Daniela Kulot Frisch, Editorial Faktoría K de Libros (2006) –> Aquesta és una història divertida i ingeniosa sobre un tema molt proper als infants de tot el món: fer-se "burilles". Els pares intenten explicar als seus fills: un elefant, una rateta i una granota, el perquè no s'ha de fer això de treure's burilles del nas. Però els nens, que no s'acaben de creure del tot el que els hi han explicat els seus pares, van a recòrrer a la veu de l'experiència: els avis.

 

Espero que us hagin agradat les meves propostes d'avui.

Fins aviat!

 

 

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió