El Trompeta recomana… CONTES D'ART

7 Setembre 2007
0

Hola a tots i totes! Avui m'he decidit a presentar-vos uns quants contes d'art, que parlen d'art i que acosten aquest món als infants. Un món, que molts consideren que els infants no poden entendre o no en poden formar part: estan equivocats.

JUEGO DE PISTAS EN VOLUBILIS, Max Ducos, Editorial Kókinos (2007) –> Aquest és un conte força nou, i jo diria que no està publicast en català. De totes totes és l'únic dels que us presentaré avui que ens mostra l'art a través d'una història de conte. No és de pintura ni d'escultura, és un conte que posa de manifest l'art de l'arquitectura més moderna.

 

Volubilis és una casa molt moderna, la verdadera protagonista d'aquesta història. Per primera vegada no ho és un personatge sinó un lloc físic. La casa amaga un antic secret que la nena que hi viu vol descobrir. Seguint una sèrie de pistes descobrirà i ens descobrirà als lectors tots els racons i epais de la casa, fins arribar a descobrir un secret que li cambiarà la vida per sempre.

 

La història d'una nena i la seva recerca per arribar a estimar-se el lloc on viu. 

Realment, és un conte original i fascinant!

FORMES DE MUSEU, Metropolitan museum of Art, Editorial La Magrana (2007) –> Les diferents formes que s'ensenyen als infants, no només es poden aprendre a través d'un dibuix; les formes es poden descobrir i trobar en tot el que ens envolta i evidentment, també en l'art. Aquest conte ens proposa una nova manera de conèixer i descobrir les formes a través de les obres més representatives i originals del Metropolitan Museum of Art.

EL SOMNI D'EN DALÍ, Carles Arbat, Brosquil Edicions (2003) –> Aquest conte forma part d'una col·lecció que rep el nom de: El somni de… A través d'ella en s porta a conèixer l'obra de certs artistes a través dels seus somnis. En el cas de Dalí, és potser dels contes més justificats, ja que ell pintava els seus somnis. Amb una història màgica de somnis i il·lusions, ens endinsa en algunes de les característiques de la seva obra.

EL SOMNI DE MIRÓ, Carles Arbat, Brosquil Edicions (2007) –> De la mateixa col·lecció que la'nterior. Aquest em va agradar al igual que l'altre pel seu il·lustrador, que li aporta gràcia, comicitat i originalitat a la història que explica.

MOMA EN BUSCA DEL ARTE, Jon Scieszka, Editorial Serres (2006) –> Aquest conte és més que una excusa per conèixer les obres que formen part del museu que anomena el seu títol. En Moma va a la recerca de l'Art, i a través d'aquesta recerca trobem les obres del museu… però que és realment l'Art?

Un format allargat, una mida de lletra fluctuant, amb aspecte minimalista i modern i unes il·lustracions acurades. Una manera divertida, original i intel·ligent per tal d'acostar als infants al "estrany" món de l'art contemporani.

MANCHAS, Varis Autors, Edita Museu Nacional d'Art Reina Sofía (2006) –> El món que ens envolta a nivell gràfic està composat per taques, de fet les lletres i els nombres són taques composades de certa manera que fa que ens comuniquem els uns amb els altres. Una original proposta que ens acosta al procés de creació artística i a l'art contemporani.

Espero que us hagin semblat prou interessants aquestes propostes, i que us hagin entrat ganes d'anar a algún museu. A mi sí!

Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió