El Trompeta recomana… CONTES DE CONTES (I)

21 Setembre 2007
0

Hola a tots i totes!

Avui m'he decidit a portar-vos la primera entrega d'una sèrie de contes molt especials. Son contes de contes… És adir, contes que parlen d'altres contes o del plaer de llegir, de les biblioteques i altres aspectes relacionats amb el món de la literatura.

EL LLEÓ DE LA BIBLIOTECA, Michelle Knudsen, Editorial Ekaré (2007) –> Aquesta és la història d'un lleó molt especial. És un lleó puntual i silenciós que mai falta a les sessions de lectura de contes que es fan a la biblioteca. Com no incompleix cap norma no el poden fer fora… Però un dia les trencarà…

 

Un conte molt especial amb unes il·lustracions clares i senzilles que ens fa reflexionar sobre la importància de la lectura i escolta de contes en els més petits.

EL COMELIBROS, Agustín Comotto, Edicions Eclipse (2006) –> Aquest és un conte si més no original. El Senyor B és un senyor que es dedica a menjar-se de manera irracional i compulsiva tots els llibres que se li posen a l'abast. El problema surgeix quan les lletres dels llibres llegits comencen a aparèixer en les seves camises.

 

Un conte on les lletres volen i imatge i text s'entrecreuen constantment. Amb colors molt tènues i amb aspecte de còmic, aquest llibre es converteix en una peça especial dins d'aquest gènere.

MAMA, M'EXPLIQUES UN CONTE?, Yael Vent Des Hove, Editorial Joventut –> Aquesta és la història d'una mare ocell que explica un conte als seus pollets. Però el seu fill no para d'interrompre-la. Finalment se n'adona que el conte que està explicant la seva mare li sona una mica… perquè deu ser?

 

Un conte divertit per explicar als infants a l'hora del conte on els oients es poden identificar amb el petit pollet. Il·lustracions senzilles i coloristes.

 

LA BIBLIOTECÀRIA DE BÀSSORA, Jeanette Winter, Editorial Joventut (2007) –> L’Alia Muhammad Baker és la bibliotecària de Bàssora, a l’Iraq. Durant molts anys aquesta biblioteca ha estat el lloc de trobada per a amants dels contes, però una devastadora invassió canvia aquella situació. La guerra s'apodera dels carrers on civils i dones no tenen gaire poder.

 

Aquesta història ens narra la lluita d'una valoenta bibliotecària per salvar la col·lecció de llibres de la seva biblioteca.

 

L'amor pels llibres i la literatura no té pas fronteres. Unes il·lustracions coloristes i una temàtica actual emmarquen aquesta història per l'amor a la literatrura.

Fins aviat! Comentaris

Deixa la teva opinió