El Trompeta recomana… CONTES DE NADAL (II)

21 Desembre 2007
0

Hola a tots i totes! Avui us porto la segona entrega de contes de Nadal, del fred i de la bonica època en la que ens trobem ara…

POEMES DE NADAL, Selecció de Marta Luna, Editorial La Galera (1998) –> Aquest conte ens mostra un bonic recull de Poemes i cantarelles ideals per aprendre a l'escola o a casa durant aquesta època de l'any.

ELS REIS D'ORIENT, Xavier Carrasco, La Galera (1999) –> Evidentment, aquesta és una narracvió d'orígen bíblic com les que ens acompanyen durant aquests dies. El rei Melcior està preparant el seu camell i avisa als seus dos companys perquè junts aniran a veure un nen molt especial.

EL NINOT DE NEU, Raymond Briggs, Editorial La Galera (2007) –> aquest és un àlbum il·lustrat molt especial, molt tendre i molt dolç. La història de l'amistat que sorgeix entre un ninot de neu i el seu creador. Una història en format còmic i sense text.

CRISPÍN, EL CERDITO QUE LO TENÍA TODO, Ted Dewan, Editorial Juventut –> Crispín és un porquet que està acostumat a tenir-ho tot, cada Nadal rep les millors joguines. Aviat es cansa d'elles i es trenquen.

Un any, les coses comencen a canviar i el porquet rep un regal molt especial, que el farà reflexionar sobre la importància de l'amistat i no dels béns materials. Un conte que haurien de llegir pares i fills, potenciant així un consum responsable de joguines durant aquestes dates.

EL LLOP PEPITO I EL PESSEBRE VIVENT, Maria Mercè Roca, Editorial Barcanova (2007) –> És Nadal i el llop Pepito i la seva germana han escrit ja la seva carta als Reis Mags. Estan esperant que arribi al seu tiet per anar junts al Pessebre vivent que organitza l'escola. Un pessebre que s'acabarà convertint en tot un poema.

Boniques i simpàtiques il·lustracions acompanyen aquest divertit conte.

Fins aviat! 

 Comentaris

Deixa la teva opinió