El Trompeta recomana… MÉS RÉBECCA DAUTREMER

1 Febrer 2008
0

Hola a tots i totes!

Suposo que per a molts de vosaltres és sabut que m'encanta aquesta autora, però de fet, m'apassiona com a il·lustradora. Darrerament s'han publicat nous àlbums il·lustrats per aquesta dona i em sembla brillant. Té alguna màgia especial en els seus dibuixos que la fa diferent a la resta. El seu estil es reconeix d'entre milers de contes. Potser la qualitat dels textos sovint no fa justícia a les seves il·lustracions, però un àlbum il·lustrat per ella fa que no passi desaparcebut per ningú, si més no, a mi no em passa pas desaparcebut. En fem una repassada?

NASRUDIN, Odile Weulersse, Editorial Edelvives (2006) –> Aquesta és una adaptació d'una història que m'havien explicat de petita. La història d'un pare, un nen i el seu ase. El pare, el fill i l'ase van al poblat, d'inspiració àrab, a comprar. Un dia els critiquen perquè el pare va montat al ase i el nen de peu; l'altre perquè és el nen que va muntat a l'ase; l'altre per anar-hi els dos al damunt; una altra vegada perquè van els dos caminant… En aquesta versió, és el nen que sent els comentaris de la gent i va demanant al pare que vagin cada vegada d'una manera. inalment prendrà una decisió sense que li importin gaire els comentaris de la gent.

NASRUDIN Y SU ASNO, Odile Weulersse, Editorial Edelvives (2007) –> Aquesta és la segona història protagonitzada pel jove Nasrudin i el seu ase. Aquesta vegada el nen a d'anar sol amb el seu ase al mercat perquè el seu pare està malalt. Tot es comença a coplicar quan l'ase desapareix en circumstàncies força misterioses. al igual que l'àlbum anterior, les il·lustracions de Rébecca Dautremer fan que la història en sí quedi sempre a un segon pla.

LA TORTUGA GIGANTE DE LOS GALÁPAGOS, Rébecca Dautremer, Editorial Edelvives (2007) –> Aquest àñbum il·lustrat parteix d'una obra de teatre que un autor va deixar escrita abans de la seva mort. Rébecca Dautremer la recupera per portar-nos aquesta història al món contemporani actual. El text teatral comença de la següent manera:

Marieta vol disfressar-se per a carnaval de «tortuga gegant de Galápagos», però necessita a algú que l'ajudi. Per això pregunta a un mosquit, un gos, un bou, un carner, un eriçó, un teuladí, una cabra, un ànec i un conill.
Quan arriba el gran dia de carnaval, tots es queden admirats i sorpresos de la disfressa que duu, que no és altra que la de "marieta dels clars del bosc".

Unes il·lustracions de nou increíbles , plenes de màgia i de fantasia.

EL GIGANTE Y LOS PÁJAROS, Ghislaine Biondi, Editorial Timun Mas (2001) –> Aquest conte tot i de ser de publicació anterior, no l'he descobert fins fa pocs dies. Aquest és un conte apropiat per als petits lectors. Un conte d'un gegant al que ningú estima i tothom té por. Un gegant que no és estimat fins que un bon dia decideix cuidar d'un petit ocellet que va caure del seu niu davant els peus del gegant. Des d'aquell dia, tots els ocells es fan amics seus. Les il·lustracions acompanyen com sempre a la història.

Espero que us hagin agradat, aviat espero poder-vos aportar més material gràfic d'aquesta il·lustradora, ja que la seva pàgina web està en construcció i fa molt bona pinta. A veure si les expectatives es compleixen…

Fi
ns aviat! 



Comentaris

Deixa la teva opinió