El Trompeta recomana… CONTES DE DRACS

4 Abril 2008
0

Hola a tots i totes!

Comença el mes d'abril, mes per excel·lència de les històries de dracs, cavallers i princeses segrestades. és més de Sant Jordi i les editorials es posen les piles per portar-nos les millors novetats també en el món de l'àlbum il·lustrat. Jo, per ser diferent no porto novetats, sinó que us porto contes de dracs. Històries de cavallers que no són Sant Jordi i de dracs que de la seva sang no en neixen rosers. Us interessa?

LA PRINCESA DRAC, David Wiesner i kim Khang, Editorial Joventut (2006) –> Aquest conte és l'adaptació d'una història pròpia del folklore anglès. La princesa Margaret és transformada per la seva madrastra en un terrible drac. Només el seu germà, que és en terres llunyanes, podrà desfer aquest malefici si arriba a temps, és clar.

Un conte preciós, una història magnífica i unes il·lustracions d'estil realista acompanyen aquest antic relat.

LLEGENDES DELS DRAC, L'HEROI I LA DONZELLA, Joan Soler i Amigó, Editorial Baula (2005) –> Amb aquest llibre us porto una selecció de contes i llegendes d'arreu del món molt similars a la de Sant Jordi, sobre un heroi que lluita contra un temible mostre per alliberar a una bonica donzella. Del Ramaiana hindú als combats iniciàtics de la mitologia grega. De la saga víking de Sigfrid a la gesta romàntica del cavaller sant Jordi.

Històries per explicar a nens a qui agradi les històries de cavallers, per saber que no només n'hi un que va lluitar contra un drac terrible.

EL DRAC DE BANYOLES, Mònica Abad, Editorial Susaeta (2004) –> Aquest títol forma part d'una col·lecció de la que us parlaré més endavant que fa adaptacions de llegendes populars catalanes per tal de poder-les ensenyar als nens. Qui no ha sentit mai a parlar del Drac de Banyoles? Qui no ha cantat la seva cançó? Perquè a Catalunya tenim el nostre propi "monstre del llac Ness".

A LA CAÇA DEL PETÓ, David Melling, Editorial Beascoa (2002) –> Aquest conte l'he descobert fa molt poc i això que no és nou; i em va agradar molt. La història és la d'un rei que sempre té molta pressa li llença un petó de Bona nit al seu fill, però el petó es perd i li encarreguen a un valerós cavaller que faci aquesta recerca tan complicada. Però com podrà vèncer al Drac que se n'ha apoderat? Com acaba el conte és una cosa que cadascú ha de descobrir.

Unes il·lustracions boniques, divertides i un missatge molt important: tenir sempre pressa per tot fa que es perdin moltes coses boniques que podries haver fet amb una mica més de temps. Molt xulo!

Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió