El Trompeta recomana… CONTES PER A NENS AVENTURERS (II)

13 Juny 2008
0

Hola a tots i totes! En aquesta segona entrea de contes per a nens aventurers, us porto una mica de tot; contes curiosos, originals, divertits, simpàtics… Contes que sovinmt se'm fa difícil classificar en una categoria en concret però que resulta impossible no recomanar.

NO ES UNA CAJA, Antoinette portis, Editorial Faktoría K de Libros (2008) –> Aquesta brillant editorial ha publicat aquest any un conte dirigit a nens a partir de dos anys que és molt especial. Un conte que ens porta a redescobrir la imaginació i la utilitat dels objectes. Un conill que juga amb una caixa? No ben bé, de fet per a ell, és qualsevol cosa menys una caixa: un cotxe de fòrmula 1, un robot… De tot menys allò que per als adults pot semblar realment. És una experiència emocionant donar a infants molt petits capces de cartró i observar com a partir d'elles es construeixen el seu propi món; i aquest conte vol ser un reflex d'aquesta experiència.

De línies extremadament senzilles i sense color, només combinant el vermell i negre en les seves línies i un color grogós de fons, aquest àlbum il·lustrat es transforma en una proposta excel·lent.

EL LLIBRE DE LA SELVA, Antoni Cóssimo, Editorial Lumen (2006) –> Aquest àlbum il·lustrat ens narra una història que tots i totes coneixem sobradament, i que per tant, no ens aporta res nou, però el que en vull destacar són les il·lustracions: dolces, boniques i en un intent d'allunyar-se bastant de la versió Disney que tots tenim en ment, i és per això que té un mèrit especial. Personalment, a mi m'agrada molt i a vosaltres?

 

SHERLOCK HOLMES I EL CAS DE LA JOIA BLAVA, Roger Olmos (il·l), Lumen (2008) –> "Elemental, estimat Watson!" Qui no ha sentit mai aquesta frase? Aquest àlbum il·lustrat es tracta d'una novetat de roger Olmos publicada una mica abans de Sant Jordi i que recull el cas d'un dels detectiusmés famosos de la història. A partir d'un barret negre, vell i brut, Holmes i watson investiguen el robatori d'una joia de preuat valor. Una pedra preciosa que ha desaparegut d'un cofre d'un hotel per anar a parar al pap d'una oca. Una pista darrera l'altra portaran a l'investigador a treure l'entrellat del cas.

Una esplèndida història amb unes il·lustracions fascinants, d'un il·lustrador soreprenent a la vegada que original i únic. Joies que només ell és capaç de dibuixar.

OJOBRUSCO, Maurizio Darabuc, Editorial OQO (2008) –> Coneixedors dels excel·lents títols que ens aporta sempre aquesta editorial, no podien ser menys aquesta vegada. Un ratolí que va a la recerca d'aventures per trobar l'autèntica felicitat, i que pel camí es busca dos companys que el seguiran: un gos i un elefant. Recorren paisatge màgics en un viatge típic dels més famosos contes de fades, amb elements característics d'aquest tipus de faules i el joc de les imatges, ens trobem amb una obra que ens condueix a un bonic desenllaç.

Excel·lent i amb unes il·lustracions molt bones.

SAR , SARELA Y LOS MONSTRUOS DE COMPOSTELA, Paco López Barxas, Editorial Kalandraka (2008) –> "Hi havia una vegada un país anomenat Galícia, amb una ciutat que es deia Compostela". així comença l'aventura diaria de dos gats que viuen en aquesta ciutat i que ens acosten al fantàdtic món escultural de la ciutat a través dels seus monstres, que no són res més que les seves gàrgolas.

Unes il·lustracions amb molta màgia i color que resulten maques i sorprenents. Molt xulo!

 

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió