El Trompeta recomana… CONTES PER A NENS AVENTURERS (III)

7 Novembre 2008
0

Hola a tots i totes!

Iniciada la recopilació de contes per a nens aventurers, aquesta és la seva tercera entrega, i per sort, he trobat contes d'allò més divertits, interessants i curiosos. Contes per atotes les edtas, de diferents formats: des de pop ups, a àlbums il·lustrats.

ELS MILLORS AMICS, Mark Chambers, Editorial Combel (2008) –> En Jaume és un nen que va amb cadira de rodes, i la seva amiga és qui ens explkica la història. No es tracta d'un conte que pretén conscienciar als infats ni fer pena; simplement en Jaume és un nen normal i corrent però que es caracteritza per tenir una imaginació desbordant. Junts amb la seva amiga, pujant a un vaixell pirata, van a la muntanya més alta, es converteixen en astronautes, busquen dinosaures… Un llibre per autèntics aventurers.

EL TRESOR PERDUT DE LA TOMBA DE LA MÒMIA, Martin Taylor, Editorial Combel (2008) –> Es tracta d'un llibre pop up, amb una història ben simple, però amb unes il·lustracions que surten del propi conte (en el sentit més literal) en cada plana. Una aventura pel desert amb micos, cocodrils, serps i, evidentment, mòmies.

LA LLAVOR VIATGERA, Sergio Mora, Editorial Thule (2007) –> La llavor viatgera fuig i marxa cap al paóis dels somnis. Tothom se la voldrà marxar però ella n'escapa, fins arriba al seu destí.

Frases breus i unes il·lustracions fantàstiques, com ho acostumen a ser les d'en Sergio Mora, fan d'aquest àlbum il·lustrat, el conte d'aventures ideal. 

IMAGINA'T UNA NIT, Sarah L. Thomson, Editorial Juventut –> Un àlbum il·lustrat que més que explicar una història, és una autèntica obra d'art sense precedents. Imagina't una nit en la que no pots dormir i saltes per la finestra de la teva habitació i comences a volar per damunt de boscos, prats i… Cada plana ens porta a un autèntic somni diferent. Imaginatiu i preciós.

Les il·lustracions són de Rob Gonsalves i són realment excel·lents.

Fins aviat! 



Comentaris

Deixa la teva opinió