El Trompeta recomana… CONTES PER ESTIMAR-SE A UN MATEIX

28 Novembre 2008
0

Hola a tots i totes! Grans i petits sovint tenim problemes d'autoestima, de saber-nos acceptar tal com sóm, o de ser com ens agradaria ser. Els nens sovint es senten malament quan altres nens se'n riuen d'ells per estar més grassonet, ser alt, ser baix, dur ulleres… simplement ser diferents. Amb aquests dos contes aprendrem a que lo important de les persones és el que porten dins.

OREJAS DE MARIPOSA, Luisa Aguilar, Editorial Kalandraka (2008) –> La protagonista de  la nostra història és una nena que està sotmesa constantment a les rialles i burles dels seus companys. La nena lluny d'ensorrar-se, de cada defecte que li en destquen en treu el cantó positiu. Les seves orelles no és que siguin grans, sinó que són tan boniques com les ales d'una papallona. La nena és conscient dels seus defectes en tot moment i s'enfronta a ells amb un somriure.  Una delícia d'història.

EL NEN GRIS, Lluís Farré, Editorial La Galera (2006) –> Les il·lustracions són d'en Gusti i ´les ha fet amb la inestimable ajuda del seu fill Theo. Senzillament genials, i la història tampoc es queda curta. En ell podríem trobar reflexada potser la vida d'un nen autista quan neix, insensible a tot el que l'nvolta, cap estímul li afecta el més mínim, si més no, no ho expressa.

El nen gris és un nen que com el seu nom indica està com apagat, com apàtic. Un bon dia hi ha un fet excepcional a la seva vida, es pensa que el seu hàmster és mort i plorarà com mai ho ha fet, i riure i plorarà d'alegria al adonar-se de uqe no és així. I potser recuperarà el color i deixarà de ser aquell nen tan gris.

Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió