El Trompeta recomana… CONTES D'ELEFANTS (II)

12 Desembre 2008
0

Hola a tots i totes! El que avui us porto són contes molt especials. Contes que tenen com a protagonistes col·legues meus: elefants grans, elefants petits, elfants alegres, elefants commovedors… però tots ells amb unes orelles grans i una trompa ben llarga.

L'ELEFANT ENCADENAT, Jorge Bucay, Editorial Serres (2008) –> El mes d'oictubre va sortir a la venta aquest magnífic àlbum il·lustrat. El primer conte per a nens de Jorg Bucay, em va semblar brutal; pràcticament em poso a plorar al mig de la llibreria. Dels que us porto avui, és el meu preferit, és tendre, dolç i trist. Les il·lustracions són magnífiques, com tot el que fa el Gusti, sempre amb bon gust i adient a la història que s'explica.

Us explico la història: Hi ha un nen que va al circ i li agrada molt, el que més li impressiona és el fantàstic número dels elefants. Aquells animals tan grossos i increïbles fent totes aquelles coses… el captiva. Però el pobre nen sempre s'ha preguntat perquè no es desliga de la petita cadena clavada en un troç d'estaca que el manté captiu. Ho pregunta a tothom i li diuen que és perquè està ensinistrat. El nen respón: "Si està ensinistrat, no caldria lligar-lo perquè no s'escaparia". Cert del tot. La trista resposta a tot plegat és que el pobre elefant quan era petit, ja el van encadenar a una cadena, que en aquell moment era més forta que ell; i va probar d'alliberar-se i no ho va aconseguir. Un bon dia es va casar d'intentar-ho, i quan ja era prou gran per poder-se alliberar, ja no ho provava perquè recxordava que aquella cadena sempre havia estat més forta que ell. El nen somia en que aquell elefant ho haurà tornat a intentar i que ara és lliure però continua anant amb el circ i fent els seus grns espectacles, aquesta vegada perquè ho vol realment.

Simplement genial, mireu les imatges a veure què us semblen.

MEMÒRIA D'ELEFANT, Corine Jamar, Libros del Zorro Rojo (2006) –> Un vell elfant comença a recordar i recordar aspectes del seu passat a través de la seva prodigiosa memòria, però un bon dia una aranya el fa estornudar i tots els seus records s'escapen per l'aire. Comença així un viatge a la recerca de la memòria i del passat. Un conte preciós amb unes il·lustracions dolces que encara ek fan més. Bonic de debó.

DE VEGADES, Emma Dodd, Editorial Cruïlla (2007) –> La simplicitat d'aquest conte és el que en certa manera el fa especial. És un conte per a petits, que a través dels sentiments d'un petit elefantet ens porta a descobrir els sentiments que pot sentir qualsevol nen. Un elefant que a vegades és poruc, a vegades maleducat, de vegades està trist i d'altres està contents, de vegades és amable… Les il·lustracions ens reflecteixen en tot moment, gairebé sense que calguin les paraules el que està sentint l'elefantet en cada moment. Molt senzill però molt maco.

ELS ELEFANTS MAI NO OBLIDEN, Anushka Ravishankar, Editorial Tule (2008) –> Aquest és un conte que per la seva portada no m'ha cridat mai l'atenció, però un bon dia sota aquest títol, vaig pensar que mereixia la pena obrir-lo, i em va sorprendre positivament. Sota l'austeritat d'unes il·lustracions en blanc i negre amb el blau de l'aigua com a únic toc de color, ens trobem una història motl maca que ens recorda la prodigiosa memòria d'aquests elefants. Un petit elefant un bon dia va perdsre a la seva família, una manada de búfals el va salvar i el va criar fins que es va convertir en un d'ells. Es va fer gran i un dia la manada de búfals va coincidir amb una manada d'elefants. Amb qui marxarà l'elefant? Si penseu en la seva prodigiosa memòria i apliqueu la lògica comprendreu perfectament la decisió de l'Elefant.

ELEFANTES, Steve Bloom, Ediciones Oniro (2008) –> Es tracta d'un llibre de coneixements en el que aquest autor a través de 80 fotografies ens aporta moltes dades entorn aquests animals. No cal dir que les fotografies són espectaculars i sorprenents, podem saber-ho tot sobre la seva trompa, alimentació, com viuen, els amics, els enemics, les famílies… Un llibre per regalar a nens apassi
onats d'aquests animals i que encara vulguin saber moltes coses més.

Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió