Explica'm… LA NIT QUE LA MUNTANYA VA BAIXAR AL RIU

1 Febrer 2009
0

LA NIT QUE LA MUNTANYA VA BAIXAR AL RIU, Pep Coll, Il·lustracions Carles Arbat, Editorial La Galera (2008) –> Aquest és un dels meus regals de Reis d'aquest any, i no he volgut parlar d'ell, tot i conèixer la seva existència fins que no el tingués per assegurar-me de que és tan bo com em semblava. GENIAL seria la paraula justa, aquest conte es tracta d'un recull de Llegendes d'Arreu de Catalunya.

Un recull que va més enllà de posar les quatre llegendes típiques catalanes juntes i fer-ne un llibre. És una història que inclou moltes d'altres. Tot comença quan de tornada d'un Congrès, uns especialistes en llegendes de la nostra Terra es queden atrapats en un poblet dels Pirineus a causa d'un allau. Per amanitzar la vetllada comencen a explicar històries.

Aquestes històries estan dividides per comarques, primer trobem històries de les comarques de Girona, després les de Comarques de Barcelona, a continuació les de la ciutat pròpiament dita, Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Terres de Ponent, Catalunya Central, Alt Pirineu, Andorra, Catalunya Nord i Franja d'Aragó.

Cada història és més divertida, inversemblant i original que l'anterior. Moltes d'elles és probable que fins ara no es coneguessin més enllà de la seva pròpia comarca, i algunes que ni els mateixos vilatans deuen conèixer; altres en canvi, s'han fet famoses arreu.

ALguns títols són: Les Tres torres de Calonge, SAnt Mer Heroi del Drac de Banyoles, La llegenda del cavaller Milany, L'estòmac del noi de Vacarisses, L'engendrament de Jaume I, La guerra de la llenya… En total 53 històries amb un munt de personatges, indrets i elements màgics que fan d'aquest un llibre indispensable pels amants dels contes, tradicions i llegendes de les nostres terres.

Si encara voleu una altra raó per tenir-lo a la vostra llibreria particular, heu de veure les il·lustracions. El magnífic Carles Arbat dóna vida a cadascuna de les històries a través de traços genials, imatges plenes de llum i color, i un estil característic que el fa un dels grans del panorama de la il·lustració infantil catalana.

No us en puc dir gaire més, només que es pero que us agradi la meitat del que m'agrada a mi.

 



Comentaris

Deixa la teva opinió