El Trompeta recomana… CONTES D'AMISTAT

27 Febrer 2009
0

Hola a tots i totes! ELs amics són una de les coses més importants per a grans i petits. Tothom vol tenir amics, d’aquells que mai et fallen, que sempre estan al teu costat quan els necessites, que sempre tenen una paraula amable per dir-te… Amics al cap i a la fi. Hi ha molts contes que tracten aquest tema, avui us en porto uns quants dels més especials:

¿NADA?, Patrick McDonnell, Editorial RBA Libros (2007) –> Un conte excel·lent amb il·lustracions senzilles però plenes de tendresa. Què li podem regalar a un amic que ja té de tot? Doncs potser el millor que li podem regalar és res? O potser la nostra amistat i una abraçada? Descobri-ho vosaltres mateixos, és simplement genial.

 

A PROP, Natalia Colombo, Editorial Kalandraka (2008) –> Guanyador del Premi Internacional Compostela, aquest conte va molt més enllà que una simple història. una història que ens parla de la manca de comunicació de la societat que ens envolta. Cada dia veiem a la mateixa gent i sóm incapaços de dedicar-los una bona cara. No sabem com són, ni com es diuen, ni si són bones o males persones. Un bon dia un dels protagonistes d’aquesta història es planteja que aquell amb el que es creua cada dia potser podria ser el seu millor amic. Genial, i les il·lustracions senzilles i brillants!

 

BIBI Y LAS BAILARINAS, Monique de Varennes, Editorial Alfaguara (2008) –> De dues obres d’art, passem a un conte i una història motl especials. Es tracta de la història de Bibi, la Bibi està acostumada a tenir dos de tot: dues cases, dos cotxes, dos gossos… i les dues coses completament idèntiques. Està tan ocupada en comprar i fer-ho de dos en dos, que no té temps per tenir amics, no sap ni que és això… Però quan va a parar a les seves mans una capsa de música amb dues ballarines bessones dins, tot canvia. Perquè les ballarines deuen semblar tan tristes? La recerca d’aquesta resposta la portarà a un món d’aventures totalment desconegut per ella, on descobrirà el valor de l’amistat.

És molt curiós i les il·lustracions particularment, em van semblar genials. Doneu-hi un cop d’ull.

 

TE QUIERO POR TODO ESO, David Bedford, Editorial Ekaré (2008) –> Un conte que ens parla de l’amistat entre una nena i el seu gos, a vegades aquestes són les amistats més sinceres. Un conte construït a partir de demostracions d’afecte de l’un cap a l’altre de manera honesta i fidel. Una nena que explica en la seva història perquè estima tant al seu gos.

 

EL NÚVOL D’EN MARTÍ, Javier Sobrino, Editorial Kalandraka (2008) –> Amb unes brillants i com sempre genials il·lustracions de la Rebecca Luciani, aquesta història es caracteritza per ser una gran història acompanyada de grans il·lustracions. La història és una història sobre la imaginació d’en Martí, que sovint s’escapa del món que l’envolta i passeja damunt del seu núvol en el que rega els desertsdel Sahara, visita els somnis de les sirenes, s’enfila pels arbres… En Martí té dues coses, la seva gata i el seu núvol, un núvol que li descobrirà finlment l’amistat i que serà compartit.

Les il·lustracions de la Rebecca estàn pensades per a històries així: plenes de màgia i d’imaginació, on el món es veu de molts colors, i la realitat es veu modificada. Jo crec que no hauria triat a cap altre il·lustradora per aquesta història.

Un àlbum que va ser finalista del Premi Internacional Compostela, i que consolida una vegada més a aquesta gran il·lustradora com una de les importants del panorama actual.Comentaris

Deixa la teva opinió