El Trompeta recomana… CONTES D'ARREU

10 Abril 2009
0

Hi ha històries que no coneixen fronteres, que no se sap ben bé d’on provenen. Altres en canvi, se sap d’on vénen i qui els va escriure. Sigui com sigui contes d’arreu, conte d’aquí i d’allà, contes que val la pena descobrir:

EL MERCADER I EL LLORO, S. Nadimi, Il·lustracions de A. Cook, Editorial Joventut –> Un conte persa escrit fa molts i molts segles per Rumi, i adaptat en aquesta versió per Nadimi, ens explica la història d’un lloro d’un mercader que té tot el que desitja i més, menys una cosa que anhela amb totes les seves forces: la libertat. El mercader emprén un viatge a la selva i li demana al lloro si vol que li porti alguna cosa: el lloro li demana que li doni records a la seva família, que els troba molt a faltar i…

Bonica història, no? A mi em recorda una mica al Rossinyol d’Andersen i a vosaltres? Sigui com sigui, les il·lustracions genials.

 

 

FLOR DE CENDRA, Annick Combier, Il·l Anne Romby, Editorial Zendrera Zariquey (2008) –> Flor de cendra és bella, molt bella… bonica, intel·ligent; i un pare casat de segones núpcies amb una temibles madrastra que té a Flor de Cendra esclavitzada, amb dues filles geloses de la seva bellesa. Un bon dia es celebra a Palau, el Ball de la Festa de Primavera on hi acudeix la bonica Flor de Cendra i…

Un conte que pels que no s’hagin adonat, es tracta de la Ventafocs, perquè no em d’oblidar-nos que el probable orígen d’aquesta història sigui oriental, concretament dle Japó; i és per això, aquest conte amb aquestes fabuloses il·lustracions d’inspiració japonesa.



Comentaris

Deixa la teva opinió