Ja s'acosta l'Alícia al pais de les meravelles

8 Desembre 2009
0

Com la majoria de vosaltres ja deu conèixer, en Tim Burton està preparant la seva esperadíssima versió del clàssic l’Alícia al país de les Meravelles. Amb actors de la talla d’en Johnny Deep fent de “Sombrerero”, la temible Reina de cors Helena Bonham Carter, i la resta de personatge increïbles: el conill blanc, el gat Cheshire amb el seu somriure inesgotable, i evidentment, la innocent i valenta Alícia…

alicia1alicia2alicia3alicia-de-tim-burtonalicia4

Fa pinta de ser una delícia gràfica per a grans i petits, recreant un món fantàstic creat per Lewis Carroll l’any 1865. Una pel·lícula que sense que hagi estat estrenada encara, us convido a veure perquè fa molt bona pinta.

Però no sense abans haver llegit el llibre original, un deute que jo encara tinc pendent ui és que una bonica versió de l’Alícia m’està esperant a la meva llibreria particular, la voleu conèixer?

ALICIA EN EL PAÍS DE LAS MARAVILLAS, Lewis Carroll, Il·l Helen Oxenbury, Editorial Lumen (2000) –> Una versió d’un clàssic entre els clàssic, d’una història desitjada i volguda per molts il·lustradors amb prestigi que es moririen de ganes de poder il·lustrar el fantàstic món de l’Alícia i els seus personatges. L’Helen Oxenbury en fa per mi, la que és una versió dolça i moderna de la història amb les imatges que ens aporta d’aquesta. Una Alícia que s’escapa força de com estem acostumats a veure-la vestida, això sí, sempre de blau, però amb un estil molt peculiar. A mi em va enamorar aquesta versió, espero que a vosaltres també.

alicia-en-el-pais-de-las-maravillas-tapa-dura-con-sobrecubierta_libro_image_zoomc27312-bchildrens-illustration-aliceoxenburyhelen20070510-oxenburyaliceinwonderland

Si voleu una versió diferent de la història completa, sempre podeu descobrir un nou llibre que ha sortit fa molt poquet.

ALICIA EN EL PAÍS DE LAS MARAVILLAS, Lewis Carroll, Marta Gómez- Pintado, Nórdica Libros (2009) –> Una volta més a aquest clàssic amb les acurades il·lustracions de Marta Gómez-Pintado, en que ens donen una imatge de l’Alícia més seria i menys dolça que la versió anterior. Sigui com sigui, una molt bona opció.

portada-alicia_250alicia-1_500alicia-2_500



Comentaris

Deixa la teva opinió