VABAU, un projecte que creix

21 Desembre 2009
0

vabau_portada_conillsDe Vabau ja us n’he parlat amb anterioritat i és que ells i els seus animals Fenomenals ja van encapçalar una bonica entrevista en aquest bloc. Però ara, han tert el seu segon títol, i és que després de els seus “Animals fenomenals o perquè els peixos tenen cames”, ataquen de nou amb el seu “El conill despistat, una història que porta cua” sobre un conill d’allò més simpàtic i perdut.

La veritat és que sempre és un plaer veure com treballen, amb quina il·lusió i esforç ho fan intentant col·locar el seu petit – gran projecte a tots els mitjans on els hi és possible, i és que s’han atrevit amb 1000 exemplars en català i castellà, i és que els “Animals fenomenals” han creuat fronteres, han arribat a les Espanyes i també a una botiga d’Itàlia.

Si voleu aconseguir aquest “Conill” o encara no teniu el vostre “peix amb cames”, podeu entrar a la seva web i trobar on els vénen, jo ja els he vist a un munt de llocs: Casa An ita, Pati de Lllibres, La peixera… a què espereu?

Quin serà el proper animal fenomenal? A mi m’encantaria que fos un elefant… Ara us deixo amb l’entrevista:

– Vabau, presenta el seu nou treball, ha costat molt tirar-lo endavant?
Aquesta vegada ha estat més fàcil que el primer, perquè ja teníem certa experiència a l’hora d’escollir proveïdors i coneixíem els passos necessaris per aconseguir un resultat final òptim. Amb l’altre conte anàvem molt més “peixos”. Creativament ha estat força àgil definir l’argument i crear el personatge perquè feia temps que el teníem parlat i a nivell d’il·lustració hem seguit l’estil ja vam marcar en el primer conte de la col·lecció.

vabau_conte– Aquesta vegada heu triat un conill per ser el protagonista d’aquesta història. Perquè aquest animal i no un altre?
Per dos motius: buscàvem un animal que despertés moltes simpaties i els conills solen agradar tant a petits com a grans. També necessitàvem que fos relativament fàcil de cosir, perquè sinó se’ns complicava molt la producció i el conill té una silueta força simple que podem cosir amb roba reaprofitada sense problemes.

– Explica’ns una mica la seva història…
El protagonista és un conill despistat que no para de perdre coses: el berenar, el nom, l’orella… fins que un bon dia perd la cua i es desespera. Recicla noves cues però cap li funciona, fins que decideix intentar recordar on caram la deu haver perdut. Rumia molt i molt i s’acaba emportant ell mateix una sorpresa.

vabau_interior_conills– Un conill que té problemes amb la cua, un peix que té cames… i el proper?
Ara mateix tenim moltes idees de nous Animals Fenomenals però encara no hem escollit per quin ens decantarem. Encara que els animals de la selva estan escalant posicions en la nostra escala de candidats.

– Amb la història dels peixos, us veu donar a conèixer. Ara, amb aquesta història de “El conill despistat”, què preteneu?
Ampliar la col·lecció Animals Fenomenals i anar-la fent créixer. El fet de treure un segon títol és una confirmació de que el projecte va en serio.

– Vabau està a tot arreu, totes les llibreries especialitzades us tenen en alguna banda, sortiu per televisió. Com us heu fet per arribar a tants llocs sent un projecte tan petit?
Dediquem molt temps a buscar establiments on creiem que podem encaixar, contactem amb ells via e-mail, els truquem, els visitem i així mirem d’anar-nos expandint. Si hem aconseguit sortir als mitjans de comunicació és perquè intentem fer tant soroll com podem. Com que som petits, la única forma de donar-nos a conèixer és difonent informació del projecte a la premsa.

– Sempre aneu arreu a fer presentacions dels vostres contes, què els espera als nens que s’hi acosten?
Una estona divertida durant la que podran conèixer què és Vabau, qui som els seus membres i com ens ho fem per crear els contes i els ninots reciclats que els acompanyen. També els hi llegim el conte i finalment ells ens ajuden a inventar i dibuixar nous animals fenomenals.

vabau_pack_conills– Sempre em fan molta gràcies les fotografies que poseu al vostre bloc, com ho feu perquè quedin tan maques i divertides?
Tenim un local amb molta llum i allà improvisem decorats amb els personatges i els posem en diferents situacions. Són tots molt fotogènics! El secret és tirar forces fotos i segur que alguna surt bé…

– El futur de Vabau és…
Fer que la col·lecció dels Animals Fenomenals vagi creixent i alhora donar forma a altres contes per a nens una mica més grans. Per descomptat, també volem continuar amb el projecte de contes personalitzats que ja fa un any que rutlla.



Comentaris

Deixa la teva opinió