El Trompeta recomana… POP UP'S

22 Gener 2010
0

El gènere del Pop-up en àlbum infantil mai ha estat un gènere que m’hagi despertat gaires simpaties, però darrerament he descobert que es tracta d’autèntiques obres d’art, i que hi ha un treball molt gran al darrera de cada plana. Avui em feia gràcia portar-vos-en una petita mostra.

L’ARCA DE NOÈ, Lluís Farré, il·l.Mercè Canals, Editorial Combel (2009) –> mai he tingut especial interès en els contes amb temes bíblics, però la part de l’Arca de Noè sempre m’ha fet molta gràcia, tots els animals en un vaixell enorme, i tots aparellats. Doncs bé, de tot plegat en Lluís Farré i la Mercè Canals han fet un fantàstic pop-up amb molts colors, unes il·lustracions molt vives i simpàtiques i un volum increïble.

cobertamostres-arca-noe

LA VIDA EN UN MOLÍ D’AIGUA, Tim Hutchinson, Editorial Combel (2009) –> Més que un pop-up, el que us presento ara és un conte en tres dimensions, un tipus de conte que sempre m’havia cridat l’atenció i m’havien semblat molt complicat d’elaborar. En aquest cas es tracta d’un conte també de coneixements, que ens explica el funcionament d’un molí d’aigua utilitzat per moldre gra del segle XVIII. Un detalladíssim conte amb tots els elements que el conformen i uns quants que pots afegir tu mateix, a la vegada inclou un llibret amb les explicacions sobre el funcionament real dels molins d’aigua d’aquella època. Molt bonic i curiós.

9788498254662_04_n

QUADRAT GROC, David A. Carter, Editorial Combel (2009) –> Era impossible parlar dels llibres en pop – up sense mostrar-vos algun del gran mestre de l’enginyeria del paper. Autor d’altres títols com: Un punt vermell o El dos blau, ara ens permet jugar i fer volar la imaginació tot cercant el quadrat groc.

Realment un complex joc on el paper, les formes, el volum i els colors prenen un paper fonamental, un d’aquells contes per mirar i buscar.

9788498254419_04_n

LA GRANOTA ALEGRE, Jack Tickle, Editorial Comble, col·lecció Els llibres del tat (2009) –> Si voleu introduir als més petits al fantàstic món dels llibres amb volum, dels pop-up, us recomano aquesta col·lecció, una col·lecció que sempre tracta temes senzills i cridaners pels més petits, normalment protagonitzats per animals, on aquesta vegada és la granota i els diferents animals de jardí els que ens acompanyen en el decurs del conte. Colorista, divertit i amb desplegables i pop-up’s preciosos.

9788498254426_04_n

EL CUADERNO PERDIDO, LEONARDO DA VINCI, VVAA, Trad. Ana Mata Buil, Editorial Montena (2008) –> Aquest conte pop up és magnífic i està basat amb els esbosos fets per el propi Leonardo Da Vinci, un dels genis més influents de la història. Uns pop-ups preciosos dels invents d’aquest gran geni que ens ajuden a entendre la manera de pensar i de fer de Da Vinci, a part ens serveixen per conèixer des d’una altra perspectiva el seu llegat.

el-cuaderno-perdido-leonardo-da-vinci-tapa-dura_libro_image_zoom

ENCICLOPEDIA PREHISTÓRICA, MEGA BESTIAS, Robert Sabuda, Matthew Reinhart, Editorial Montena (2007) –> Amb un títol horrible, però unes il·lustracions i un pop-up genial, us porto aquest llibre pensat per aquells nens que els fascinen els dinosaures i criatures per l’estil. Els gegants de l’Edat de Gel, uns animals que van poblar la nostra terra fa molt i molt temps i dels que en sabem ben poc. Una bona manera per a que els descobreixin els més petits.

enciclopedia-prehistorica-megabestias-tapa-dura_libro_image_zoomComentaris

Deixa la teva opinió