El Trompeta recomana… CONTES DE CULTURES (II)

5 Març 2010
0

Hi ha contes molt bonics i especials que ens ensenyen les formes de vida d’altres cultures, móns o civilitzacions antigues. Avui ens anem a la tribu dels Toblongs per arribar a un conte típic de la literatura oriental, sense oblidar-nos fer una parada per la mitologia grega. Els voleu conèixer amb mi?

LA TANGA I EL GRAN LLEOPARD, Roberto Malo i Francisco Javier Mateos, Il·l. David Laguens, Editorial Comanegra (2009) –> La Tanga és la filla del gran bruixot de la tribu dels Toblongs, és ràpida, àgil i valenta, la que ho és més de la seva tribu. I és per això que s’ofereix per a enfrontar-se amb el temible lleopard: una animal ferotge que amenaça la pau de la tribu dels toblongs.

La Tanga s’endinsa en la selva i s’enfrontarà i vencerà al temut lleopard amb la seva destresa i intel·ligència; un pas fonamental per a les dones del poblat.

Aquest relat em va destacar especialment per les seves il·lustracions que semblen gairebé les d’una pel·lícula d’animació, un conte que a més ens permet conèixer la vida en el poblat de la seva protagonista.

tanga_cat01tanga_brujo-bosque02031tanga_leopardo-garra

LIAN, Cheng Jiang Hong, Editorial Corimbo (2009) –> El conte que ara ens ocupa és un àlbum il·lustrat preciós que ens explica la història de Lian, una nena que viu en una flor de lotus. Flor de la que surt durant la nit, que és quan la preciosa i minúscula nena té el poder de convertir en or tot allò que toca amb els seus dits. És amb aquest poder que Lian pot ajudar a Lo, un pobre pescador que és incapaç de pescar el suficient per a poder viure. Lian ajudarà al pescador, però el poder que té la nena posarà la seva vida en perill i la de tots els que l’envolten.

Un àlbum preciós, amb unes il·lustracions molt màgiques i un ambient oriental que el fa destacar, amb una història que ens recorda a la del Rei Midas, però diferent, evidentment.

liam

TESEO, Ivan Pommaux, Editorial Joventut (2009) –> La mitologia grega forma part del nostre imaginari col·lectiu, relatant-nos històries fantàstiques, sorprenents. La que ens ocupa en aquesta història és la de Teseo, que va vèncer el minotaure alliberant així la seva pàtria del tribut humà que havia de pagar imposat per un rei sedent de sang i venjança.

Les il·lustracions són molt maques i la història és perfecte per aquells enamorats de la mitologia. En gaudiran molt.

91744b46b64da94c69d7347b693ab66a



Comentaris

Deixa la teva opinió