El Trompeta recomana… ELS CONTES DE BASAJAUN

27 Abril 2010
0

Com ja deveu suposar era pràcticament impossible que marxés d’Euskadi sense fer alguna adquisició per a la meva col·lecció de contes foranis. Doncs bé, buscant i rebuscant contes típics bascos, vaig topar amb una col·lecció d’allò més simpàtica.

Es tracta de sis títols protagonitzats per en Basajaun, un personatge típic de la mitologia basca que viu als boscos i cavernes, tot recobert de pèl, i que diuen que fou el primer agricultor de terres basques. Altres en canvi diuen que són una espècie de “ietis” bascos que atemoritzen a tothom que els troba en el seu camí.

Doncs bé, l’editorial Banaka Multimedia es va decidir a publicar sis títols protagonitzats per un Basajaun d’allò més simpàtic, afable, divertit, amable i amb molts amics.

Les il·lustracions de la sèrie són de Patxi Peláez. Unes il·lustracions dolces, simpàtiques, coloristes…  Abans de parlar-vos dels títols de la col·lecció, us deixo amb una petita mostra de les il·lustracions i disseny dels personatges.

Els títols dels contes, els podeu trobar tan en euskera com en castellà, jo us els poso en castellà perquè ho entengueu millor, però evidentment, jo me’ls vaig portar a casa en basc.

BASAJAUN Y LA PEQUEÑA CIGÜEÑA, Susana Pinto, Il·l. Patxi Peláez i Julen Ribas, Editorial Banaka Multimedia –> En Basajaun s’ha trobat una petita cigonya ferida el bosc, fet que ha fet que no pugui emigrar durant l’hivern i s’hagi de quedar al bosc amb la resta d’animals. Serà molt complicada la convivència? Què farà en Basajaun per tal de que la seva nova amiga no passi fred?

BASAJAUN Y EL RESCATE DE LOS ERIZOS, Susana Pinto, Il·l. Patxi Peláez i Julen Ribas, Editorial Banaka Multimedia –> Ha començat la temporada de la collita, i la família d’eriçons ha de travessar a l’altra banda de la carretera abans de que els atropelli un tractor. Com s’ho faran per poder creuar els dos carrils que els separen del seu objectiu? En Basajaun segur que en té alguna de ben pensada.


BASAJAUN ¿QUÉ HA PASADO CON EL AGUA?, Susana Pinto, Il·l. Patxi Peláez i Julen Ribas, Editorial Banaka Multimedia –> Una merla bromista, una llúdriga enfadada, una guineu presumida, i un javalí de sang blava. Curiosa companyia per en Basajaun en aquesta aventura que els portarà a pujar a dalt de tot de la muntanya per tal de descobrir què li ha passat a l’aigua.


BASAJAUN Y LOS VECINOS RUIDOSOS, Susana Pinto, Il·l. Patxi Peláez i Julen Ribas, Editorial Banaka Multimedia –> Hi ha res pitjor per a la tranquil·litat d’un bosc que un animal sorollós? I tant! Dos!. Doncs, què passaria si a sobre aquest parell es fessin amics? Doncs bé, això és el que els hi passa al rossinyol i a la granoteta que s’han fet d’allò més amics, i acabaran fins i tot, amb la paciència d’ena Basajaun.

LAS VACACIONES DE BASAJAUN, Susana Pinto, Il·l. Patxi Peláez i Julen Ribas, Editorial Banaka Multimedia –> El Basajaun marxa de vacances, i deixa a càrrec de l’organització i l’ordre del bosc al mussol Axel. Però tot es converteix en un autèntic caos, ningú no li fa pas cas al mussol, i a sobre està a punt d’arribar l’hivern i els animals del bosc no s’estan preparant per al fred que els espera.

BASAJAUN Y LA EPIDEMIA EN EL BOSQUE, Susana Pinto, Il·l. Patxi Peláez i Julen Ribas, Editorial Banaka Multimedia –> La merla s’ha tornat de color blau, el talp veu visions i la guineu desprèn una pudor insuportable. Quina és la causa de tot plegat? Podrà descobrir el Basajaun l’origen de tot aquest misteri?Comentaris

Deixa la teva opinió