El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ PETITS CONTES

10 Desembre 2010
0

Avui us porto una col·lecció de Petits Contes preciosos, publicats per l’editorial Baula. Es tracta de contes clàssics publicats en format quadrat i tapes toves, dividits en sis escenes i escrits en lletra de pal, per tant, es tracta de contes pensats per a primers lectors. També són contes pensats per a que els pares i mestres puguin interactuar amb els infants, ja que a la part del final, podem trobar el conte sencer per ser explicat.

Els títols escollits, i els il·lustradors triats són perfectes per una col·lecció com aquesta. Us en deixo amb els títols i les dades tècniques.

EL LLEÓ I EL RATOLÍ, Il·l. Valentí Gubianas, Editorial Baula (2010) –> Definitivament són una enamorada de l’estil i de la feina feta per en Valentí Gubianas, i és que quan dibuixa animals té una dolçor gairebé més gran que quan il·lustra persones, i aquesta vegada, una vegada més, el resultat és esplèndid.

EN JACK I ELS PÈSOLS MÀGICS, Valentí Gubianas, Editorial Baula (2010) –>Una altra de les qualitats d’aquesta col·lecció, a part de l’elecció dels il·lustradors per fer-ho, és el fet de que es tracta d’una col·lecció senzilla i econòmica, però això no li resta qualitat.

EN PERE SENSE POR, Valentí Gubianas, Editorial Baula (2010) –> En Pere sense por és una d’aquelles històries curioses que no deixen indiferents a ningú, aquell nen que busca la por i no la troba. Una història terrorifica i divertida a la vegada.

EN TABALET, Roser Rius, Editorial Baula (2010) –>Una altra de les peculiaritats d’aquesta col·lecció és que els títols estan dividits per colors. De manera que els tres títols publicats per a cada il·lustrador tenen colors diferents. Els d’en Valentí Gubianas són taronges, els de la Roser Rius són verds, i els de la Bernadette Cuxart, blaus.

En aquest cas, en Tabalet és d’aquells contes que sempre m’ha semblat molt curiós, i del que alguna vegada m’agradaria descobrir-ne els orígens.

EN PATUFET, Roser Rius, Editorial Baula (2010) –> D’en Patufet, poca cosa en podem dir, el clàssic per excel·lència, que aquesta vegada porta un dineret en forma d’euro…

EL CARGOL I L’HERBETA DE POLIOL, Roser Rius, Editorial Baula (2010) –> Aquesta és una de les històries que també tinc pendents en els meus orígens. I és que particularment, els contes encadenats sempre m’han semblat molt divertits, i aquest m’encanta.


ELS TRES PORQUETS, Bernadette Cuxart, Editorial Baula (2010) –> Aquesta col·lecció té una peculiaritat, i és que amb pocs títols, en podem trobar històries molt típiques i conegudes pels més menuts com en Patufet o Els Tres Porquets, i altres en canvi que són molt més curioses i desconegudes per als més menuts, com en Tabalet, o El Cargol i l’herbeta de Poliol.

LA RÍNXOLS D’OR, Bernadette Cuxart, Editorial Baula (2010) –> La Bernadette Cuxart és una il·lustradora que particularment, m’agrada molt. Les seves il·lustracions tenen una senzillesa, simplicitat i tendresa increïbles que fan del seu un estil força característic, i en aquesta historia, ho podem veure clarament.

LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L’ESCALETA , Bernadette Cuxart, Editorial Baula (2010) –> Sens dubte un dels meus “hits” preferits en el món de la literatura infantil, i és que m’agradava molts que me l’expliquessin de petita i també m’agrada molt explicar-lo als meus nens. En aquesta versió, la rateta acaba sent devorada, final cruel, però al cap i a la fi, l’autèntic final d’aquesta història. I és que diuen que des d’aquell dia, tots els gats es mengen les rates…



Comentaris

Deixa la teva opinió