El Trompeta recomana… CONTES DEL RATOLINET PÉREZ

18 Febrer 2011
0

El Ratolinet Pérez és un dels personatges de l’imaginari dels més menuts que esperen amb més inquietud els nens. I és que quan se’ls cau una dent, la guarden a sota del coixí, tot desitjant que l’endemà al matí el ratolinet Pérez els hagi deixat algun regalet o alguna moneda. És un personatge molt famós i per això se n’han escrit un munt d’històries que giren al seu voltant. Alguna d’elles són aquestes que us porto avui.

LA MERAVELLOSA HISTÒRIA DEL RATOLÍ PÉREZ, Meritxell Martí, Il·l. Xavier Salomó, Editorial Lupita Books –> Aquesta és la fabulosa història d’un humil ratolí que un dia, inesperadament, va rebre un encàrrec fantàstic: una missió màgica que el va convertir en el gran heroi de tots els nens! No cal gaire més per explicar la història d’en Pérez, però el que sí que us vull explicar és que es tracta d’una versió d’un dels millors tàndems de la literatura infantil al nostre país, i és per això que un producte amb el seu “segell” és sinònim de qualitat. No només per les boniques i fantàstiques històries que escriu la Meritxell, sinó també per la màgia de la que és capaç de nodrir en Xavier cadascun dels seus dibuixos.

Un conte acompanyat del seu propi escenari en el que té lloc l’acció, un format bonic i diferent!


LA SORPRENENT I VERITABLE HISTÒRIA D’UN RATOLÍ ANOMENAT PÉREZ, Ana Cristina Herreros, Violeta Lópiz, Editorial Siruela –> Què fa el Ratolí Pérez amb les dents que recull a la nit? Saps on viu? Per què es diu així? Sabies que en altres països qui s’ocupa d’aquesta feina és una formiga o una fada? En aquest preciós llibre il·lustrat hi trobaràs la resposta a totes aquestes preguntes, que sempre et fas quan et cau una dent. I a alguna altra que no et fas… també. Són moltes les coses importants que trobaràs en aquest llibre. Sobretot, que el veritable regal que aquest ratolí et deixa amagat a sota del coixí no són els diners ni la joguina, sinó…

Es tracta d’una història d’aquest famòs ratolí que va més enllà del que tots coneixem, indaga una mica més en el sí del personatge, en el perquè s’emporta les dents, i en que hi ha quelcom molt més important que el regalet que ens deixa després. D’aquest conte em van sorprendre molt les seves il·lustracions, ja que són aquestes el que el fan una història diferent d’aquest ratolí.



Comentaris

Deixa la teva opinió