El Trompeta recomana… CONTES A LA RECERCA DE LA FELICITAT

11 Març 2011
0

La felicitat, una vida millor, ser més feliços cada dia, somriure més… Qui no ho desitja tot plegat? Com aconseguir-ho? Doncs bé, aquesta entrada d’avui ens porta històries on els seus protagonistes, no estaven gaire a gust amb la realitat que havien aconseguit i volen canviar-la per tal de ser una miqueta més feliços. Són històries boniques, dolces, i que em ve molt de gust fer-vos conèixer.

EL PASTOR, LES OVELLES, EL LLOP I EL MAR, Einar Turkowski, Libros del Zorro Rojo –> Aquesta és la història d’un pastor d’ovelles irlandés que viu la vida feliç amb el seu ramat d’ovelles molt especial. I és que aquestes el fan molt feliç, però a la vegada viu atemorit de que qualsevol cosa dolenta els pugui passar. Tenia por de que es morissin per malaltia, o perquè un llop se les cruspís, o perquè vingués una tempesta.

Un bon dia es va adonar que potser tan patiment no li donava la felicitat que ell pensava tenir i…

Un conte que ens permet reflexionar sobre la vida, sobre que el que fem a la vida, tot ser el que hem fet sempre, no és el que ens fa més feliços.

ÓSCAR Y LOS GATOS LUNARES, Lynda Gene Raymond, Il·l. Nicoletta Ceccoli, Thule Ediciones –> Óscar és un gat ratllat, que li encanta viure amb el seu amo, que és un nen, i jugar amb les seves joguines, i enfilar-se per tot arreu, i saltar, però un bon dia saltarà tan amunt que arribarà fins la lluna. Allà es trobarà amb molts gats, gats que viuen a la lluna… En un principi la idea de viure-hi li semblarà d’allò més interessant, però mica en mica se n’adonarà que tots aquells gats s’han tornat grisos, tristos i sense records. Ja cap d’ells recorden els seus amos i la seva vida feliç a la terra. L’Òscar enyorat decidirà que ha arribat el moment de tornar a casa…

Aquesta és una història que ens parla de que a vegades, les coses no són tan boniques i fantàstiques com semblen, i que el que sembla una vida ideal en un inici s’acaba convertint en una vida que no volem viure.

EN BUSCA DE LA FELICIDAD, Juliette Saumande, Il·l. Éric Puybaret, Ediciones Jaguar, Col·l. Miau  (2009)–> Manoug i el seu avi viuen al país de la Prudència, on ningú coneix la tristesa, però tampoc la felicitat, perquè ni tan sols han intentat mai fer res per aconseguir-la. Mogut per la curiositat i acompanyat d’un ocell, el jove protagonista d’aquesta història es decideix a marxar en busca del País de la Felicitat. És en aquesta recerca que el nostre protagonista s’adonara que la vida es compon de petits moments feliços i de persones importants amb els que compartir-los.

Una vegada més l’estil d’aquest fantàstic il·lustrador, em fascina una vegada més amb una història que sembla pensada perquè la il·lustri ell. És simplement d’aquells contes, que són tan bonics que no pots evitar obrir-los quan els veus a les llibreries.



Comentaris

Deixa la teva opinió