El Trompeta recomana… CONTES D'AIGUA (II)

12 Agost 2011
0

L’aigua és sovint un bé escàs, i és sens dubte necessari per la vida, la vida de les persones, dels animals, de les plantes… Tot el que ens envolta està lligat a l’aigua. Avui us porto tres contes que utilitzen l’element de l’aigua com a fil conductor. Tots tres sens dubte força poètics, els voleu conèixer?

¡CUÁNTAS GOTAS EN LA CIUDAD!, Eva Montanari, OQO Editora (2009) –> Aquesta és la història d’un xàfec, un xàfec de gotes d’aigua que es comencen a desprendre dels seus núvols per caure al damunt de la ciutat. Una ciutat que sorpresa per aquest xàfec ens permetrà conèixer alguns petits moments de la vida dels seus personatges.

 

 

EL SILENCI DE L’AIGUA, José Saramago, Il·l. Manuel Estrada, Editorial Libros del Zorro Rojo –> El text d’aquest llibre es tracta d’una faula d’extraordinària bellesa escrita per José Saramago a partit d’un record d’infantesa. Tot comença quan: «Vaig tornar a lloc, el sol ja s’havia post, vaig tirar l’ham i vaig esperar. No crec que hi hagi en tot el món un silenci tan profund com el silenci de l’aigua. El vaig sentir en aquell moment i no l’he oblidat mai més.»

La història té lloc a la vora del Riu Tajo quan un nen està a punt de pescar un gran peix. Es tracta d’un conte sens dubte preciós!

 

COM AIGUA, Carmen Sala Floriano Pardal, Il·l. Susana Pérez Barrera, Editorial Sleepyslaps –> Més que de l’aigua, aquesta història ens parla del plor. Del plor d’una nena i de tot el que es planteja quan plora. una nena que a vegades pensa que els mars i els oceans deuen estar fets del plor i les llàgrimes de totes les persones del món. Un conte senzill, delicat i molt poètic que emocionarà al lector.



Comentaris

Deixa la teva opinió