EL CASTELL DE SORIA MORIA

16 Agost 2011
0

La història que us portaré avui és un dels contes de fades noruecs més famosos de tots els temps, de fet és un dels més coneguts, i evidentment en ell hi apareixen trolls, princeses i un heroi. La història l’he trobat en anglès i en noruec, així que us en faré una adaptació de la traducció que n’hagi pogut fer:

“Aquesta és la història d’una parella molt pobre que van tenir un  fill, de nom li van posar Halvor, i d’ell tothom en pensava que servia per a ben poca cosa, fins i tot els seus pares. Un bon dia el patró d’un vaixell, li va dir al jove Halvor si vola acompanyar-lo en el seu proper viatge i així conèixer el mar.

El noi, valent i decidit s’engresca en aquella aventura amb ganes i il·lusió. Però vet aquí que hi va haver una forta tempesta quan estaven a alta mar i el vaixell naufragà, fins arribar a una platja. Allà, en despertar-se Halvor, va començar a caminar fins que va trobar un castell.

Un cop a dins, es va trobar una princesa que estava aterroritzada i que li digué al noi que fugís, que estava capturada per un troll de tres caps que se’l menjaria en quan el veiés. El noi, però lluny d’espantar-se i marxà, es va quedar a menjar una mica, ja que estava força dèbil. I va veure una espassa. El jove es va acostar a intentar menjar-la, però li resultava impossible. La princesa li digué, que per a poder-la utilitzar havia de veure d’una ampolleta que penjava del cinturó del troll que li donaria la força suficient per a poder aixecar aquella espassa tan gran i pesada. I és que el Troll quan la volia fer servir, feia justament allò.

Dit i fet el noi, va poder beure de l’ampolla i aixecar l’espassa, ho va fer tot tan de pressa que en un obrir i tancar d’ulls li havia tallat els tres caps als trolls i alliberta a la princesa.

Aquí però, no s’acaba l’aventura del nostre heroi, i és que la princesa tenia dues germanes, que també estaven capturades per Trolls, l’un tenia sis caps i l’altre nou. Evidentment també les rescatà i fou aleshores, quan les princeses li digueren a Halvor, que una d’elles, la que ell escollís s’hi casaria.

El noi, però estava força preocupat, i és que volia explicar als seus pares tot el que li havia passat, és per això que les princeses li atorgaren un anell màgic que li permetria anar a veure als seus pares i tornar amb elles, amb l’única condició que no les mencionés. El noi, va visitar als seus pares, que els hi costà reconèixer que darrera d’aquell home fet i dret pogués estar el seu fill.

Després es va decidir a tornar al castell i poder-se així casar amb la jove princesa, tot i que el seu camí de retorn va ser una mica complicat, finalment ho va aconseguir i van ser feliços i van menjar anissos.”

 



Comentaris

Deixa la teva opinió