KARSTEN OG PETRA

7 Setembre 2011
0

Avui us vull recomanar una col·lecció de contes d’un dels autors noruecs més prolífics dels darrers temps: Tor Åge Bringsværd. És editor, traductor, escriptor, autor d’obres de teatre, i evidentment entre les seves peculiaritat destaca que és molt prolífic en el camp de la literatura infantil.

Karsten og Petra és una col·lecció de contes protagonitzada per un nen i una nena que es coneixen a l’escola i que es fan molt bons amics. Col·lecció de contes on ens narren mil i una aventures d’aquests dos nens en diferents àmbits. Ve a ser una sèrie tipus: TEO o Les Tres Bessones, però amb la peculiaritat de que és una sèrie noruega que ha arribat a nivells de fama al seu país força elevats. Fins i tot s’ha fet una sèrie per la televisió amb protagonistes reals.

El millor amic d’en Karsten és un lleó de peluix, al que li explica tots els seus problemes, aventures i desventures. I junts amb la Petra passaran un dia a la granja, ens descobriran el Nadal, la platja, l’hivern…

Pel que fa a l’il·lustradora que ha dinat vida a aquests personatges és la il·lustradora Anne Holt G., nascuda també a Noruega, i que ha treballat sovint amb Tor Åge Bringsværd, no només en aquesta sèrie sinó tambñe en d’altres.

Avui però, us en porto algunes imatges de les portades d’aquests contes, i també us puc dir que també podeu trobar les aventures d’en Karsten i la Petra per separat en alguns títols.



Comentaris

Deixa la teva opinió