El Trompeta va a veure… UN GAT A PARÍS

2 Novembre 2011
0

Com ja us vaig explicar, la iniciativa Verdi Kids és un projecte que pretén fomentar el gust pel cinema d’animació europeu dels més menuts, allunyat de les grans superproduccions americanes. I aquesta setmana estrenaven la pel·lícula “Un gat a París”. És una producció dirigida per Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol, i està ambientada com el seu nom indica a París. La història ens narra la doble vida d’un gat, que de dia viu a la casa d’una nena de 8 anys i la seva mare que és policia; i de nit es dedica a ajudar a un lladre en els seus robatoris per les cases de la ciutat. Una història que és complica si sabem que la mare de la nena és policia, que busca la venjança de la mort del seu marit a mans d’un dels gàngsters més importants de la ciutat, i que el lladre és bona persona i serà clau en el desenllaç de tota aquesta història.

Una pel·lícula que allunyada dels grans efectes de les grans produccions, s’allunya també del típic cinema infantil ensucrat, per portar-nos una comèdia de lladre i serenos. Història en la que es barregen les referències a un gran clàssic de Tarantino com és Reservoir Dogs passant per Jaques Tati.

Una història on els personatges no pretenen mostrar-nos un món idíl·lic, una pel·lícula d’animació molt francesa que té com a marc la fantàstica ciutat de París, i els seus edificis més emblemàtics.

No és una història que recomanaria per nens molt petits, sinó que penso que per la temàtica que tracta i la manera com està enfocada, podria anar destinada a nens a partir de 7-8 anys.



Comentaris

Deixa la teva opinió