És només una planta?

5 Desembre 2011
0

Avui us vull portar una polèmica molt candent als EEUU sobre un conte publicat molt recentment sobre la Marihuana i els seus múltiples usos. Es tracta del conte “It’s just a plant” (És només una planta) i si us interessa el podeu llegir tot sencer en castellà a la seva web.

Doncs bé, la història ens explica com una nena descobreix un bon dia als seus pares fumant-se un porro a la seva habitació. A partir d’aquell moment neix la curiositat de la nena entorn d’allò que estan fumant els adults. I és així com els pares es decideixen a explicar-li que és i per a què s’utilitza la marihuana.

Sens dubte aquesta és una temàtica que no dewixa a ningú indiferent, i entorn la qual tothom té la seva pròpia opinió, però el que vull entrar a valorar en aquest post és si el conte neix amb la finalitat de generar polèmica i portar una vegada més el tema de la marihuana a debat, o per una verdadera necessitat de tractar aquest tema amb nens petits. A quina edat podria anar enfocat un conte sobre les drogues? I a més un conte d’aquesta mena, en que no només ens explica que és i per a que s’utilitza la marihuana, sinó que a més, sembla que convidi a l’infant a consumir-la quan sigui gran, si més no la ven com un producte atractiu i no nociu per a la salut, més aviat tot el contrari.

Sota la meva modesta opinió, considero que el conte és una apologia cap al consum d’aquesta droga. Sí és un conte informatiu, però no ens enganyem, informa únicament des del punt de vista d’un autor clarament posicionat envers el tema. I tractar un tema tan delicat amb nens petits, considero que no és adequat; crec que és un tema que nens de certa edat no poden comprendre.

No sé, potser sóc jo que he vist el que no hi ha, tot i que m’agradaria saber la vostra opinió i si vosaltres heu vist el mateix que jo.

A partir d’aquí, us deixo amb algunes imatges i amb el link a la seva pàgina web per tal de que en trèieu les vostres pròpies conclusions. La polèmica sens dubte està servida.



Comentaris

Deixa la teva opinió